6 januari 2019 In de media

Vitesse niet opgewassen tegen VFL Wolfsburg

itesse heeft vanmiddag de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Portugal verloren van VfL Wolfsburg. In Estádio Municipal de Albufeira werd het 3-0 voor de Duitsers door een eigen doelpunt van Danilho Doekhi en treffers van Daniel Ginczek en Admir Mehmedi.
Na nog geen vijf minuten spelen leek Vitesse op weg naar een grote kans toen Oussama Darfalou afstevende op het Duitse doel, maar de Algerijn kon de bal net niet goed controleren waardoor de kans voorbij ging. Luttele minuten later was daar echter wel de openingstreffer, helaas aan Arnhemse-zijde. Doekhi speelde onder druk van de Duitse aanvalslinie de bal terug op Vitesse-goalie Eduardo, die zich verslikte in zijn aanname en de bal onder zijn voet door liet rollen: 1-0.

Het oefenduel kende daardoor een ongelukkige start voor hoofdtrainer Leonid Slutskiy en zijn elftal. Na een ruim kwartier spelen kregen de geel-zwarten een nieuwe klap te verwerken. Na ietwat knullig balverlies op het middenveld konden de ‘’Wolfe’’ er snel uitkomen over de linkerflank. Navarone Foor stond op de goede plaats om de bal weg te werken, maar hij schampte het leer waardoor deze voor de voeten van Ginczek belandde. Hij verschalkte Eduardo met een laag, gericht schot: 2-0

In het restant van de eerste helft liet Vitesse van zich horen via Vyacheslav Karavaev. Spelmaker Martin Ødegaard stuurde Darfalou met een steekpass de diepte in. Darfalou legde op zijn beurt de bal met een leep hakje neer voor Karavaev, maar zijn schot verdween naast het doel. In de slotminuut van het eerste bedrijf was het wederom Darfalou die een kans kreeg iets terug te doen toen hij de bal ontving op de rand van het strafschopgebied. De nummer dertien kapte, draaide en schoot, maar zijn inzet werd geblokt door een Duits been, waardoor de kans voorbij ging.

Het spel in de tweede helft golfde op en neer en speelde zich met name op het middenveld af. Slutskiy besloot een viertal wissels toe te passen en verving op Karavaev na zijn gehele defensie. Beide ploegen kwamen niet of nauwelijks tot echt grote kansen en zo bleef de 2-0 stand lang op het scorebord staan. Pas diep in de tweede helft kwam Vitesse dichtbij de aansluitingstreffer. Ødegaard mocht, op een voor hem gunstige positie, aanleggen voor een vrije trap. De Noor krulde de bal richting de kruising, maar zijn poging scheerde net langs de verkeerde kant van de paal.

Met nog tien minuten te spelen kon Mehmedi voor de 3-0 tekenen namens VfL Wolfsburg. Een voorzet vanaf links ketste af en belandde voor de voeten van een Duitse ploeggenoot, die vervolgens hard en laag voorgaf. Mehmedi stond op de juiste plaats en tikte de bal achter invaller Remko Pasveer. Jongeling Richonell Margaret zag hoe Vitesse op verdere achterstand kwam terwijl hij zich opmaakte voor zijn debuut. In de 82e minuut werd de aanvaller in het veld gebracht voor Darfalou, waarmee hij zijn officieuze debuut maakte voor Vitesse. Beide ploegen konden geen gevaar meer stichten in de slotfase van het duel, wat betekende dat VfL Wolfsburg met de winst aan de haal ging.

Vitesse speelt op vrijdag 11 januari haar tweede en tevens laatste oefenduel van het trainingskamp in Portugal. Livingston FC is in Estádio Nora de tegenstander. De aftrap van dat duel is om 16.00 uur plaatselijke tijd.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: