9 juli 2016 In de media

Vitesse nog zoekende in de voorbereiding

Zaterdag heeft Vitesse tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kleine nederlaag geleden.
De Belgische eersteklasser won met 2-3 van de Nederlandse Eredivisionist. De nederlaag was geflatteerd te noemen.

In Driel zagen circa 1100 supporters de gasten al snel in de wedstrijd via Fernando Canesin de score openen. Vitesse, met de potentiele basisspelers over twee elftallen voor – en na rust verspreid, was duidelijk zoekende.

Toch wisten de Arnhemmers nog voor de pauze de stand gelijk te trekken via een keihard afstandsschot van Kosuke Ota: 1-1. KVO mocht gaan rusten met een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Yassine El Ghanassy.

In de tweede helft wisselden beide coaches bijna hun volledige team. Vitesse stond na rust vooral verdedigend beter en kreeg gaandeweg de tweede helft steeds beter grip op de wedstrijd.

Vako en Nathan waren een aantal malen dicht bij een doelpunt. Gescoord werd er pas in de slotfase.

Zhang was alert nadat de Belgische doelman een hard schot alleen kon keren. In de rebound scoorde hij bekeken. Toch gingen de Belgen, zij het wat gelukkig, met de zege aan de haal. Zarko Tomasevic scoorde pal voor het slotsignaal de beslissende 2-3.

KV Oostende begon een week eerder hun voorbereiding en dat was te merken. Er zaten meer automatismen in het Belgische spel. Vitesse werkte de afgelopen week een pittig trainingsprogramma af.

Maandag aanstaande reist de Vitesse staf- en selectie naar Maribor in Slovenië voor een trainingskamp. Op zaterdag wordt een oefenwedstrijd tegen de Russische topploeg Rubin Kazan gespeeld.

Vitesse – KV Oostende 2-3 (1-2)

0-1 7' Yassine El Ghanassy; 1-1 31' Kosuke Ota; 1-2 40' Yassine El Ghanassy; 2-2 87' Yuning Zhang; 2-3 89' Tomasevic

Bijzonderheden: Leerdam (voet) en Kruiswijk (rug) geblesseerd. Lelieveld bereidt zich met Oranje onder 19 voor op het EK in Duitsland. Officieus debuut in Vitesse 1 van Joeri Potjes (foto) in de 60'.

Opstelling KVO eerste helft: Ovono, Bossaerts, Locigno, Godeau, Milic, Siani, Jonckheere, Musona, Canesin, Dimata, El Ghanassy.
Opstelling KVO tweede helft: Biebauw, Antunes, Van der Heyden, Tomasevic, Capon, Van De Wiele, Vandendriessche, Berrier, Loemba, Akpala, Marusic.

Opstelling Vitesse eerste helft: Houwen, Schorea, Van der Werff, Oude Kotte, Ota, Nakamba, Osman, Foor, Rashica, Dauda, Nathan
Opstelling Vitesse tweede helft: Room, Yeini, Kashia, Oude Kotte (Potjes), Faye, Osman (Nathan), Baker, Vako, Van Bergen, Zhang, Koryan