5 november 2019 In de media

Vitesse O21 verliest van Jong Feyenoord: 0-2

Vitesse O21 heeft op Papendal met 0-2 verloren van Jong Feyenoord. Yassin Ayoub en Splinter de Mooij maakten de doelpunten voor de Rotterdammers. Het is de derde nederlaag op rij voor Vitesse O21, na eerdere verliespartijen tegen Jong PEC Zwolle (0-2) en Jong SC Cambuur (1-0).
Vitesse O21 startte met eerste elftalspelers Bilal Bayazit, Özgür Aktas, Patrick Vroegh, Richie Musaba en Thomas Buitink in de basis. Jong Feyenoord stelde daar een sterk team tegenover met onder andere basisplaatsen voor Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Yassin Ayoub en Luciano Narsingh.

Na 23 minuten was het voor het eerst raak op Papendal. Narsingh vond na een actie aan de rechterkant Ayoub en hij schoot de 0-1 op het scorebord. Vlak voor rust kreeg Vitesse O21 een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken: een gevaarlijk schot van Musaba werd stijlvol gepakt door Bijlow. Tussendoor kreeg De Mooij een grote kans om de score te verdubbelen namens Feyenoord, maar zijn kopbal ging rakelings over het doel van Bayazit.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Jong Feyenoord de 0-2 maakte. Een schot van de dreigende Narsingh werd nog gekeerd door Bayazit, maar hij was kansloos op de rebound van De Mooij.

Vitesse O21, dat onder leiding staat van trainer Joseph Oosting, staat na zes gespeelde competitieduels op een achtste plaats met zeven punten. Dinsdag 12 november (14.00 uur) spelen de Arnhemmers de volgende competitiewedstrijd. Dan komt Jong sc Heerenveen op bezoek.

 

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: