5 december 2015 In de media

Vitesse ondanks grote kansen in slotminuut onderuit

Na de prachtige 1-0 overwinning op NEC van vorige week, stond er zaterdagavond opnieuw een mooie wedstrijd op het programma. In GelreDome kwam regerend landskampioen PSV op bezoek. De wedstrijd bleef lang spannend en ging gelijk op. De grootste kansen waren voor Vitesse, maar in de slotminuten maakte Jorrit Hendrix namens PSV de winnende treffer.
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de uitploeg. Locadia kreeg in de 2e minuut een kans om te schieten maar mikte de bal over. Even later was Vako aan de andere kant gevaarlijk. Zijn poging belandde in de handen van PSV-doelman Zoet.

In de 7e minuut waren de Eindhovenaren dichtbij een treffer. Oud-Vitesse-speler Davy Pröpper schoot de bal tegen de paal. Zo golfde het spel in de eerste tien minuten op en neer en kregen beide ploegen een aantal kansen. Na een spannende eerste tien minuten bleef het gevaar van beide kanten even uit. In de 19e minuut liet Vitesse weer van zich horen. Na een goede individuele actie probeerde Vako te scoren. Zijn bal wist het doel niet te vinden.
In de 29e minuut kreeg Vitesse een grote kans op de openingstreffer. Solanke nam de bal in het strafschopgebied aan en schoot. Zijn schot belandde via Bruma net langs het doel van PSV. Drie minuten later waren de Arnhemmers opnieuw dichtbij. Met een uiterste krachtsinspanning wist doelman Zoet een schot van Oliinyk naast het doel te tikken. Vitesse bleef de beter ploeg en was in de 37e minuut opnieuw dichtbij een treffer. Het schot van Vako belandde via een PSV’er bijna in het doel van Zoet. De bal ging rakelings over.

In de 42e minuut liet de uitploeg weer eens van zich horen. Linksback Brenet van PSV haalde uit, maar Vitesse-doelman Room redde uitstekend. De eerste helft ging gelijk op. De teams gingen met een 0-0 ruststand de kleedkamers in. Na rust kwam Vitesse sterk uit de startblokken. Ibarra, die net als vorige week tegen NEC in de basis begon, zorgde voor gevaar. Met wat geluk kon doelman Zoet de bal vangen. Even later schoot Hendrix aan de andere kant de bal in de handen van Room.

De wedstrijd golfde daarna lange tijd op en neer. In de 73e minuut was er een kans voor Vako om te scoren. Het schot van de aanvallende middenvelder mistte kracht en was daardoor goed te vangen voor doelman Zoet. Even later waren de Eindhovenaren dichtbij een doelpunt. Uit een corner kopte Moreno de bal op doel, maar Room bracht voortreffelijk redding.Niet veel later kreeg Vitesse twee grote kansen op een doelpunt. Een bal belandde in het strafschopgebied van PSV, maar niemand van Vitesse wist zijn voet er tegenaan te zetten. Even later kreeg invaller Rashica een grote kans. Na een goede pass van Solanke kreeg de Albanees van dichtbij de bal niet tussen de palen.

Vitesse was in de laatste minuten van de wedstrijd nog dichtbij een doelpunt. Uit een uitstekende voorzet van invaller Brown kopte Vitesse-spits Solanke de bal rakelings over. PSV ging er in de laatste minuut van de officiële speeltijd dan toch met de winst vandoor. In een tegenaanval kwam Hendrix oog en oog met doelman Room en rondde koel af. Hierdoor verloor Vitesse met 0-1 van PSV.

Volgende week speelt Vitesse een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat vrijdag 18 december op het programma. Om 20.00 uur begint de wedstrijd tegen FC Twente. Dit is het laatste thuisduel voor de winterstop. Kaarten zijn verkrijgbaar in MijnVitesse (GelreDome) of via Vitesse.nl/online.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: