7 april 2014 In de media

Vitesse onderneemt actie na ongeregeldheden tijdens Vitesse vs Ajax

In de eerste helft van Vitesse vs Ajax vonden op de Oost-tribune ongeregeldheden plaats. Een groep Ajax-supporters zocht de confrontatie met onze eigen supporters.
Vitesse betreurt de situatie die tijdens de wedstrijd is ontstaan en gaat alles in het werk stellen om de betrokkenen, samen met de politie, die zich hebben misdragen te pakken. Met de Vitesse-supporters die het geweld van dichtbij hebben meegemaakt neemt Vitesse deze week persoonlijk contact op.

Mede door een eventueel kampioenschap van de Amsterdammers in GelreDome, was de run op kaarten van Ajax-supporters zeer groot. Vitesse heeft in aanloop naar het duel diverse maatregelen genomen en via ticketwebsite en/of marktplaats aangeboden wedstrijdkaarten voor het duel geblokkeerd.

Een groep Ajax-supporters heeft in de noordhoek van de Oost-tribune zondagmiddag voor ongeregeldheden gezorgd. Vitesse heeft met hulp van de politie een groep van ongeveer vijftig tot zestig supporters van Ajax direct uit het stadion verwijderd. Op basis van beelden gaat Vitesse, samen met Ajax en de politie, de supporters proberen te achterhalen. Vitesse benadrukt dat veiligheid van alle supporters altijd met stip op één staat. 

Beide clubs zien de ontstane situatie als een incident. Vitesse wil de positieve steun van haar eigen supporters benadrukken. Het overgrote deel van het Vitesse-publiek treft ook geen blaam. Juist op de fanatieke en positieve sfeer in het uitverkocht GelreDome zijn we trots. Daar bouwen we op verder!
 


 
Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: