28 maart 2018 In de media

Vitesse ondersteunt supportersinitiatief: het sfeervak

In samenwerking met verschillende supportersgroepen opent Vitesse vanaf volgend seizoen een sfeervak op de Theo Bos-tribune (Zuid). Er gaan ruim 350 supporters plaatsnemen achter het doel, onderaan de tribune bij de vakken 112 en 113. De ontwikkeling past perfect in het idee om supporters zo goed mogelijk op zijn of haar gewenste manier de wedstrijd te laten beleven. Daarnaast draagt het bij aan een nog sfeervoller GelreDome.
Vanuit de gesprekken met supporters, de feedback vanuit het Vitesse Fan Platform en de overige onderzoeken is er veel aandacht besteed aan de beleving in en rondom GelreDome. Zo is er dit seizoen regelmatig een DJ aanwezig op de promenade van de Theo Bos-tribune (Zuid) en was er bij de Charly Bosveld-tribune (Oost) vaak de mogelijkheid om te gamen tegen Paskie Rokus, eSporter van Vitesse. Ook worden er na afloop van de wedstrijd door de spelers Vitesse-ballen in het publiek geschoten. 

Vanuit een deel van de supporters kwam de wens voor een sfeervak sterk naar voren. Aan de hand van deze uitkomsten heeft Vitesse diverse supportersgroepen uitgenodigd om te praten over het sfeervak. De constructieve gesprekken hebben ertoe geleid dat het sfeervak gerealiseerd gaat worden. Vitesse heeft het volste vertrouwen dat het een succes gaat worden. Dank gaat ook uit naar de lokale autoriteiten, die via het Vitesse Veiligheids Overleg met het plan akkoord zijn gegaan.

In overleg met de betrokken supportersgroeperingen geldt voor het sfeervak een besloten verkoop. De betrokken supportersgroeperingen gaan in kaart brengen welke supporters in het sfeervak plaats kunnen nemen en gaan de betreffende supporters persoonlijk benaderen over het verdere proces. Deze personen worden daarna door Vitesse persoonlijk geïnformeerd om een seizoenkaart voor het sfeervak aan te schaffen.

Meer informatie over het verlengen van seizoenkaarten voor zowel de overige vakken van de Theo Bos-tribune (Zuid) als ook voor de andere tribunes, volgt eind april.

Vanuit de diverse supportersgroepen is er positief gereageerd. Zo reageerde Supportersvereniging Vitesse: "Als SV werken we graag mee aan alle initiatieven die sfeerverhogend  werken. Wel kijken we nog wat de verdere impact is voor onze supporters omdat we graag alle Vitesse-supporters een fijne wedstrijd willen laten beleven.” VIVO 1892 reageerde met: "Samen voor een kolkend GelreDome! Voor onze club en onze stad.” Vak 114 liet weten: "Als jongere groep zijn wij erg positief over deze ontwikkeling. We hebben zin in volgend seizoen." Ook de overige groepen reageerden tevreden waarbij ze aangaven blij te zijn met de onderlinge samenwerking en uitkijken naar de toekomst.

Mochten er vragen zijn over het sfeervak, dan kan je contact opnemen met Vitesse Betrokken: info@vitessebetrokken.nl en/of 026 880 7063.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: