28 januari 2017 In de media

Vitesse onderzoekt ongeregeldheden tijdens bekerduel

De 2-0 overwinning in de kwartfinale van de KNVB Beker zorgde voor een kolkend GelreDome.
De doelpunten van Guram Kashia en Adnane Tighadouini mondden uit in een geel-zwarte feestvreugde. Helaas is er tijdens de wedstrijd ook het één en ander voorgevallen. Vitesse betreurt dit ten zeerste en doet er alles aan om de betrokken onverlaten te achterhalen en te straffen.

Ondanks herhaaldelijke berichtgeving hierover voorafgaand aan de wedstrijd, zaten er diverse Feyenoord-supporters in de thuisvakken. Vitesse streeft een normalisatiebeleid na, waarin de club van mening is dat iedereen op fatsoenlijke wijze de wedstrijd moet kunnen beleven. Het unieke uitvak zonder lexaanwand is één van de voorbeelden die dit seizoen al met regelmaat succesvol is gebruikt.

Tot onze grote spijt hebben diverse personen, met name Feyenoord-supporters, zich donderdagavond kwalijk gedragen. De veiligheidsorganisatie van Vitesse heeft in samenwerking met de politie op adequate wijze gehandeld. Er zijn diverse personen tijdens de wedstrijd van de tribunes gesommeerd. Op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen worden de personen die zich hebben misdragen achterhaald en vervolgd.

De euforie van de overwinning en het goede gedrag van het leeuwendeel van de supporters moet de overhand hebben. Toch is gebleken dat Feyenoord-supporters aan tickets zijn gekomen. Vitesse benadrukt dat elke seizoen- of fankaarthouder verantwoordelijk is voor het gedrag van de persoon die op zijn/haar bijgekochte ticket de wedstrijd bezoekt.
 

 
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: