3 november 2018 In de media

Vitesse ontkent Portugese onderhandelingen over Slutsky

Sporting Portugal is in de zoektocht naar een trainer uitgekomen in de Eredivisie.
A Bola meldt dat Leonid Slutsky topkandidaat is, Vitesse ontkent.De sportkrant weet te melden dat Sporting-voorzitter Frederico Varandas vrijdag al een bliksembezoek bracht aan Nederland. De namen van Frank Rijkaard, Frank de Boer en Peter Bosz werden genoemd, maar het lijkt erop dat de preses geen interesse heeft in een Nederlandse oefenmeester. Hij zou in ons land zijn voor onderhandelingen met Vitesse. 

Inmiddels zouden beide clubs als onderhandelen over de voorwaarden om Slutsky naar de Primeira Liga te lokken. Volgens A Bola zit er nog een verschil van 500.000 euro tussen vraag en aanbod, hetgeen niet onoverkomelijk lijkt. Slutsky belooft er zelf ook niet armer van te worden. De 47-jarige oud-bondscoach kan 1,5 miljoen euro per jaar opstrijken in Portugal.

Vitesse ontkent de berichtgeving echter met klem. "Dat is niet aan de orde", stelt algemeen directeur Joost de Wit, terwijl ook technisch directeur Marc van Hintem aan het Algemeen Dagblad meldt dat er 'niets klopt' van het verhaal. "Deze geruchten zijn nergens op gebaseerd."

Sporting bezet de vijfde plaats en heeft twee punten minder dan de koploper. Voorganger José Peseiro moest na vier maanden het veld ruimen omdat hij bij de werkgever van Bas Dost door een tweededivisionist werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. Slutsky staat pas sinds deze zomer voor de groep bij Vitesse, waar hij ondanks een blessuregolf de vijfde plaats bezet. Ook zit de ploeg nog in het bekertoernooi na een 0-2 zege op Heracles Almelo.

Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: