11 april 2018 In de media

Vitesse ontslaat Henk Fraser, Edward Sturing neemt taken over

Vitesse heeft vier wedstrijden voor het einde van de competitie alsnog trainer Henk Fraser ontslagen. Clubicoon Edward Sturing neemt de honneurs vanaf nu waar. Dat melden bronnen rond de club. Sturing staat om 12.00 uur al voor de groep bij de woensdagtraining van Vitesse.
De directie van Vitesse kwam, in nauwe samenspraak met de machtige Raad van Commissarissen, woensdagochtend tot deze pijnlijke conclusie. Vitesse wijst op de slechte resultaten van de laatste weken en ziet geen kans op snelle verbetering. Zaterdag maakte de directie na weer een nederlaag publiekelijk dat er crisisberaad zou volgen. Fraser wist nergens van. Ook maandagmiddag taste hij in het duister. 'Ik heb niets gehoord en weet niet wat er gaat gebeuren', sprak de geplaagde coach.

Play-offs winnen
De play-offs om Europees voetbal, wedstrijden die na de competitie op de rol staan, zijn in groot gevaar gekomen voor Vitesse. Doelstelling van de clubleiding is om die te winnen, zo liet Joost de Wit zondagmiddag nog maar eens weten. 'Die druk hoort er bij. De resultaten zijn teleurstellend', reageerde de directeur toen.

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: