2 december 2015 In de media

Vitesse ontvangt regerend landskampioen PSV

Na de geweldige zege in de Gelderse derby vs NEC staat zaterdag 5 december (19.45 uur) het volgende belangrijke duel op het programma.
In speelronde 15 van de Eredivisie komt regerend landskampioen PSV op bezoek. Iedereen kan kaarten kopen voor dit duel.

In de zomer van 2015 maakte Davy Pröpper na zeven seizoenen in de jeugdopleiding en 162 officiële wedstrijden in zes seizoenen bij het eerste van Vitesse de overstap naar Eindhoven. Een officieel afscheid kreeg de middenvelder al in GelreDome. Tegen De Graafschap nam Pröpper samen met Bertrand Traore afscheid van de Vitesse-supporters. Zaterdag keert Pröpper voor het eerst als voetballer terug in GelreDome.
 

Na de overwinning van zondag staat de ploeg van Peter Bosz weer op de vijfde plaats. De achterstand op PSV is zeven punten. Tussen Vitesse en de Eindhovenaren staat Heracles. De club uit Almelo heeft twee punten meer dan de Arnhemmers. Zondag 13 december reist Vitesse af naar het Oosten van het land. Twee belangrijke duels in de (sub)top van de Eredivisie.

Op de matchvisual voor Vitesse vs PSV prijkt het kampioenselftal van Vitesse uit het seizoen 1912|1913. Op 13 april 1913 werd Vitesse Oostelijk kampioen van Nederland. In het elftal stond Just Göbel in het doel. De keeper kwam in totaal 22 keer uit voor Oranje. Göbel is nog steeds de speler met de meeste interlands voor Oranje als speler van Vitesse. Saillant detail: PSV, de tegenstander van zaterdag, werd in 1913 opgericht. Vitesse, opgericht in 1892, voetbalde toen al 21 jaar. 

Kaartverkoop
Deze wedstrijd wordt gewerkt met een geregistreerde verkoop. Hierdoor is geen seizoen- of fankaart nodig om kaarten te kopen. Met een geldig legitimatiebewijs kun je kaarten kopen in MijnVitesse (GelreDome) en via www.Vitesse.nl/online. Let op: sinds 9 november is het niet meer mogelijk kaarten te verkopen via TicketBox.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: