23 januari 2022 In de media

Vitesse op bezoek bij Ajax in kwartfinales bekertoernooi

Een paar uur na het eindsignaal bij Vitesse vs FC Groningen werd zaterdagavond de loting voor de kwartfinales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker verricht. Voor Vitesse is er een uitwedstrijd tegen Ajax uit de koker gekomen. Beide clubs stonden in april nog tegenover elkaar in de bekerfinale van vorig seizoen.[/caption]

Bij de vorige loting werd reeds een verdeling gemaakt voor de uit- en thuisspelende ploegen in de kwartfinales. Voor Vitesse stond zodoende al vast dat het zich kon opmaken voor een uitwedstrijd. Uit de lotingballetjes is Ajax dus als tegenstander en thuisspelende ploeg gekomen. De club uit Amsterdam wist zich in de Johan Cruijff ArenA ten koste van de amateurs van BVV Barendrecht (4-0 winst) en Excelsior Maassluis (9-0 winst) te scharen bij de laatste acht teams van het TOTO KNVB Beker-toernooi. Vanwege de deelname aan de UEFA Champions League stroomden de Amsterdammers pas in de tweede ronde in.

Vitesse bereikte op haar beurt de kwartfinales van het bekertoernooi door Sparta Rotterdam (2-1 winst) en DVS’33 Ermelo (2-0 winst) te vloeren, beiden in GelreDome. Ook de Arnhemmers stroomden pas in de tweede ronde van het bekertoernooi in vanwege het Europese programma.

De kwartfinalewedstrijden, waaronder dus Ajax vs Vitesse, worden gespeeld tussen dinsdag 8 februari en donderdag 10 februari. Vitesse speelt rondom het volgende bekeroptreden tegen FC Twente (zaterdag 5 februari, uit) en PSV (zaterdag 12 februari, thuis). Mochten de Arnhemmers de volgende ronde halen dan wacht er opnieuw een uitwedstrijd. De winnaar van het duel tussen RKC Waalwijk – AZ of NEC – Go Ahead Eagles is dan de tegenstander.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: