27 maart 2019 In de media

Vitesse op jubilerend Terborg Toernooi

De Graafschap en Vitesse doen mee aan de jubileumeditie van het Terborg Toernooi. Dat heeft de organisatie van het toernooi voor voetballers onder de 19 jaar bekendgemaakt.
Het Terborg Toernooi viert op 31 mei, 1 en 2 juni zijn 40e editie met acht deelnemers, waaronder dus twee Gelderse clubs. De Graafschap neemt ieder jaar deel aan het jeugdtoernooi. Vitesse is voor het eerst sinds 2014 weer deelnemer. De clubs zijn ook de enige Nederlandse deelnemers op het toernooi.

Titelverdediger Palmeiras uit Brazilië is een van de andere deelnemers, net als Flamengo uit datzelfde land. Ajax Cape Town neemt voor de derde keer deel aan het toernooi. De Zuid-Afrikanen behaalden de afgelopen edities altijd een finaleplaats, maar wonnen het toernooi nooit. Verder doen FC Midtjylland uit Denemarken en de grootmachten Tottenham Hotspur en Liverpool uit Engeland mee.

De Graafschap of Vitesse als winnaar?
Winst van De Graafschap of Vitesse op het bekende jeugdtoernooi zou een unieke prestatie zijn. Tien jaar geleden won er namelijk voor het laatst een Nederlandse deelnemer. Destijds ging Ajax van coach Frank de Boer er met de titel vandoor. De afgelopen jaren werd het toernooi altijd gewonnen door een Braziliaanse deelnemer. 

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: