3 maart 2017 In de media

Vitesse op naar derde duel in acht dagen

Vitesse speelt zaterdagavond om 20.45 uur in en tegen Zwolle. Het is het derde duel in acht dagen tijd voor de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser. De eerste twee werden gewonnen.
Eredivisie-KNVB Beker-Eredivisie. Dat is de week van Vitesse. Na de 3-1 zege op Go Ahead Eagles werd afgelopen woensdag ten koste van Sparta Rotterdam de bekerfinale bereikt. Fraser is benieuwd hoe zijn ploeg in de derde wedstrijd voor de dag komt. 

"Tegen Sparta hadden wij een dag minder rust dan de tegenstander, dat was wel te merken. Nu, na de bekerzege, hebben we weer twee dagen rust voor de eerstvolgende wedstrijd. We zijn in ieder geval gebrand op weer een goed resultaat. Ik ben wel benieuwd hoe wij voor de dag komen na twee pittige wedstrijden kort op elkaar te hebben gespeeld."

De selectie trainde vrijdag op het kunstgrasveld en niet op het vertrouwde trainingsveld. Bewust, aldus Fraser: "Woensdag speelden we op kunstgras en zaterdag weer. Om dan daartussen op een zacht grasveld te trainen, leek ons niet verstandig. Daarom hebben we besloten om op dezelfde ondergrond te blijven voetballen in de aanloop naar PEC Zwolle."

Afgelopen woensdag stond Eloy Room 'gewoon' onder de lat. Zaterdag moet hij zeer waarschijnlijk verstek laten gaan."Naast Maikel van der Werff is Eloy Room er niet bij denk ik. De kans dat Maikel Tørnes speelt is dus zeer aanwezig", zei Fraser na afloop van de training.

Tegenstander PEC Zwolle wist slechts twee van de laatste acht thuiswedstrijden te winnen (ADO Den Haag eind september en NEC medio februari). Op de ranglijst staat de ploeg tussen NEC en Sparta Rotterdam op een dertiende plaats. Van onderschatting is echter geen enkele sprake. Fraser: "Dat kunnen wij ons sowieso niet permitteren en daarnaast is PEC gewoon een prima voetballende ploeg. Ze hebben ook een trainer (Ron Jans, red.) die graag wil voetballen en met PEC vaak van eigen kracht uitgaat. Dat bekeken wordt het weer een lastig potje voor ons. Maar wel één die we weer graag naar onze hand willen zetten."

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: