28 juni 2021 In de media

Vitesse op trainingskamp in Zeeland

Na de eerste trainingsweek op Papendal vertrekt de selectie maandag 28 juni voor een vijfdaags trainingskamp naar Zeeland. Daar speelt de ploeg van trainer Thomas Letsch twee oefenwedstrijden.

In Zeeland speelt Vitesse op woensdag 30 juni (17.00 uur) een oefenwedstrijd tegen AEK Athene en op 2 juli (16.00 uur) tegen NK Lokomotiva Zagreb. De twee oefenduels zijn niet toegankelijk voor het publiek.

Europese historie

Het Griekse AEK Athene eindigde afgelopen seizoen als vierde in de competitie, achter Aris Saloniki, PAOK en kampioen Olympiakos. De Grieken zijn een oude bekende van de Arnhemmers. In het seizoen 1998|1999 werd AEK in GelreDome met 3-0 verslagen (doelpunten Laros, Perovic en Machlas). Twee weken later werd in een kolkend Athene met 3-3 gelijkgespeeld (2x Machlas en Reuser).

NK Lokomotiva Zagreb werd in het seizoen 2020|2021 8e in de Kroatische competitie. In dat seizoen speelden de Kroaten, na een tweede plaats in het seizoen daarvoor, in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Daarin werd met 1-0 verloren van Rapid Wien. In de daaropvolgende wedstrijd, de derde kwalificatieronde Europa League, was Malmo FF met 5-0 te sterk.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: