11 december 2020 In de media

Vitesse op weg naar het volgende record

Vitesse rijgt dit seizoen de records aan elkaar. Zondag staat om 12.15 uur de thuiswedstrijd Vitesse – sc Heerenveen op het programma. Het elftal kan deze speelronde het clubrecord van 26 punten uit 12 duels, uit 2000/2001 onder Ronald Koeman, verbreken.

De Friezen wisten al tien jaar niet meer in Arnhem te winnen. Voor de Arnhemmers is het zaak om aan te tonen dat de onnodige uitglijder tegen PEC Zwolle (2-1 verlies in Zwolle na een rode kaart) een uitzondering was in verder een prima verloop van de eerste seizoenshelft. Vitesse won acht wedstrijden, speelde gelijk tegen de defensieve muur van FC Groningen en verloor de wedstrijden tegen Ajax (uit) en PEC Zwolle (uit).

In de slotfase van de eerste seizoenshelft staat Vitesse verder een stevig programma te wachten met een bekerwedstrijd tegen Willem II in Tilburg, het thuisduel tegen Feyenoord en tot slot de uitwedstrijd tegen AZ.

Voor Letsch en zijn mannen de ultieme testcase om te laten zien dat Vitesse niet, zoals vaker, in staat is een goede eerste seizoenshelft te spelen, maar een serieuze gegadigde is voor de bovenste drie plekken op de Eredivisie-ranglijst.

Vitesse – sc Heerenveen 4 – 2
Eredivisie 2019/2020
Gelredome Arnhem

 

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: