18 september 2024 In de media

Vitesse pakt punt op bezoek in Emmen

Na een overwinning op vrijdagavond in Wijdewormer tegen Jong AZ, ging Vitesse op maandagavond op zoek naar drie punten in Emmen. Bij de plaatselijke FC startte John van den Brom met Jim Koller en Gyan de Regt, die beiden in Wijdewormer nog op de bank zaten.

De bezoekers begonnen sterk, met een aantal gevaarlijke acties van Miliano Jonathans, die vrijdagavond trefzeker was en daarmee de ‘Doelpunt van de Week-trofee’ in de wacht sleepte. Toch kreeg FC Emmen na een kwartier spelen de grootste kans. Kelian Nsona passeerde zijn directe tegenstander en haalde hard uit, maar doelman Tom Bramel wist de bal met een uitstekende redding uit de hoek te tikken.

Ondanks dat Vitesse het betere van het spel had in het eerste half uur, was het de thuisploeg die de score opende. Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht, en Fridolin Wagner klopte de Vitesse-defensie in de lucht: 1-0.

Bramel, die sterk aan het seizoen is begonnen, wist Vitesse vlak voor rust opnieuw te behoeden voor een grotere achterstand. In een één-op-één situatie bleef de Duivense doelman koelbloedig en redde hij knap.

Op slag van rust kwam Vitesse alsnog op gelijke hoogte. Een uitstekende voorzet van De Regt werd feilloos binnengekopt door Jonathans, die daarmee zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden maakte: 1-1. Na zijn goal ontving Jonathans een gele kaart wegens provoceren tijdens het vieren van zijn doelpunt.

Na het rustsignaal ontstond er enige onrust op het veld, waarbij er enkele gele kaarten werden uitgedeeld na een opstootje tussen beide teams.

Met twee nieuwe gezichten aan de aftrap voor de tweede helft verliep de herstart van Vitesse niet zoals gehoopt. Vijf minuten na rust kopte Nsona de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1.

Het spel bleef aantrekkelijk en open. Nog geen vijf minuten later kwam Vitesse weer op gelijke hoogte. Een prachtige voorzet van Tielemans werd knap binnengekopt door Steffen, die daarmee zijn tweede doelpunt van het seizoen maakte: 2-2.

Met enkele wissels aan beide zijden kreeg FC Emmen in de slotfase meer kansen. Uiteindelijk was het Franck Evina die de bal langs Bramel schoot en daarmee de thuisploeg opnieuw op voorsprong zette: 3-2.

Vitesse gaf zich echter niet gewonnen en bleef vechten voor een resultaat. In de blessuretijd was het Giovanni Büttner die de bal droog in de onderhoek van het Emmense doel schoot, waardoor Vitesse alsnog een punt veiligstelde: 3-3.

Zaterdag staat de jaarlijkse Airborne-wedstrijd tegen Jong Ajax op het programma.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse