27 augustus 2022 In de media

Vitesse pakt tegen RKC eerste punt

Vitesse heeft zaterdag in de vierde Eredivisie-speelronde het eerste punt van het seizoen gepakt. De Arnhemmers leken thuis tegen RKC Waalwijk op weg naar een nieuwe nederlaag, maar redden een punt: 2-2. Eerder op de dag boekte Sparta Rotterdam bij Go Ahead Eagles de eerste seizoenszege: 0-1.

Halverwege was het 0-1 in het GelreDome door een doelpunt van RKC’er Florian Jozefzoon. Zijn ploeggenoot Iliass Bel Hassani verdubbelde de score vroeg in de tweede helft met een prachtige vrije trap.

Matús Bero bracht de hoop bij Vitesse terug door een penalty te benutten, die werd gegeven na een vermeende overtreding op Nikolai Baden Frederiksen. Zomeraanwinst Ryan Flamingo tekende twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Vitesse ging vergeefs op jacht naar meer. De grootste kans was in de slotminuten voor invaller Mohamed Sankoh: de achttienjarige aanvaller schoot van dichtbij wild over.

Het resultaat in het GelreDome betekent dat Fortuna Sittard en Go Ahead nog de enige puntloze Eredivisie-clubs zijn. Fortuna speelt later op de avond nog uit tegen sc Heerenveen.

RKC greep naast de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van coach Joseph Oosting speelde al drie keer gelijk en krijgt in de volgende speelronde Excelsior op bezoek.

Bron: NU.NL / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: