17 januari 2021 In de media

Vitesse pakt teveel onnodige kaarten; Bazoer en Bruns op ‘scherp’

Zaterdagavond pakte Vitesse tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen weer drie gele kaarten. Bazoer, Bruns en Wittek gingen op de bon. Wittek en Bruns wegens een licht en onnodig vergrijp als het vastpakken van de tegenstander, Bazoer voor een lichte overtreding.

Vitesse ontvangt veel kaarten door volkomen onnodige situaties. Vastpakken van spelers op het middenveld, bij een reeds besliste stand in de wedstrijd een lichte overtreding maken of naar aanleiding van aanmerkingen op de leiding. Het past mogelijk in de enorme gedrevenheid die het team aan de dag legt, maar kan Vitesse in de tweede seizoenshelft aardig parten gaan spelen. Spelers die kort voor een schorsing staan zullen daar rekening mee houden in hun spel en waardevolle spelers missen tijdens beslissende topwedstrijden, daar moet trainer Letsch al helemaal niet aan denken.

Thomas Bruns en Riechedly Bazoer staan inmiddels op vier gele kaarten en daarmee op ‘scherp’. Bij de eerstvolgende gele kaart tijdens een eredivisiewedstrijd, volgt automatisch een schorsing. Elke 5e/7e/9e enz. gele kaart in de competitie leidt tot de uitsluiting voor één wedstrijd.

Het overzicht van gele kaarten:

Bazoer, Bruns 4
Wittek, Bero, Tannane 3
Rasmussen, Hajek, Touré, Darfalou, Buitink 2
Dasa, Tronstad 1

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: