2 november 2013 In de media

Vitesse pakt verdiend volle winst in ArenA

Vitesse heeft zaterdagavond met 0-1 gewonnen van Ajax. Vitesse speelde een prima wedstrijd en creëerde net als in de laatste wedstrijden veel kansen.
Het duurde tot de 90e minuut voordat er een doelpunt viel in de ArenA. Valeri Qazaishvili kroonde zich tot matchwinner met een mooi doelpunt.

Vitesse begon goed aan de wedstrijd in de Aren. De Arnhemmers namen meteen het initiatief. Door het vroege druk zetten had Vitesse in de begin van de wedstrijd het meeste balbezit. In de 11e minuut kreeg Vitesse haar eerste grote kans. Havenaar wist een lange bal terug te leggen op Pröpper. Die stuurde op zijn beurt Piazon de diepte in. Op het moment dat Piazon wilde uithalen gleed Denswil de bal voor de voeten van de snelle braziliaan weg. Mede door het goede spel van Vitesse wist Ajax pas in de 20e minuut haar eerste kansen te noteren.

Rond de 25e minuut, op het moment dat Ajax het initiatief wat meer naar zich toe trok, werd wederom Piazon diep gestuurd. Hij haalt de achterlijn en kapt zijn tegenstander uit en geeft voor. Zijn voorzet bereikte Havenaar die zijn inzet van de doellijn gehaald ziet worden door Christian Poulsen. In de 40e minuut wist Ajax op het middenveld de bal te veroveren. De bal belandde bij Fischer voor zijn voeten. Zijn inzet gaat net naast.

In de tweede helft verschenen beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap. Net zoals in de eerste helft wist Vitesse Ajax snel vast te zetten. Direct na rust kon Havenaar Ibarra diep sturen. De Ecuadoriaan gaat alleen op de keeper af en probeerde te scoren via een stift. Zijn inzet belandde echter op het lichaam van Ajax-doelman Cilessen. Kort daarna kreeg Ajax een goede kans om de score te openen. Sighorson werd door een steekpass vrijgezet voor doelman Velthuizen. Die plukt de bal prima voor de voeten van de Ajax spits weg en weet zo een tegendoelpunt te voorkomen.
 

Na een uur spelen kregen beide ploegen goede scoringskansen. Eerst was het Vitesse dat via Pröpper een goed schot gekeerd zag worden door Jasper Cilessen. In de omschakeling weet Van Rhijn ver op te komen via de rechterkant en geeft de bal voor op De Jong. Zijn inzet gaat naast. Kort na de kans van De Jong is Ajax weer dicht bij de voorsprong. Via een vrije trap van Fischer kopt Kashia de bal raaklinks naast zijn eigen doel.

Door het goede spel van Vitesse komt Ajax niet goed meer aan voetballen toe. In de 72e minuut komt Van Aanholt goed op aan de linkerkant van het veld. Hij komt naar binnen en haalt hard uit. Zijn inzet schampt de buitenkant van de paal. Vitesse is in de periode de bovenliggende ploeg. Ajax komt niet in zijn spel en moet het vooral hebben van de snelle counters. Dit levert ajax in de 82e minuut een grote kans op. Sigthorson kopt op het doel maar Velthuizen pakt de bal prima.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd probeert Ajax door te drukken waardoor het voor Vitesse nog een aantal keer gevaarlijk werd voor het doel van Velthuizen. In de 90e minuut lijkt Vitesse dan toch te moeten zwichten voor Ajax. Blind gooit de bal voor het doel waar hij een hoofd van zijn teamgenoot vindt. De bal lijkt in de verre hoek te vallen maar Velthuizen redt schitterend. Na deze kans schakelde Vitesse snel om. In de tegenaanval kwam Qazaishvili aan de bal. Via een goede actie ziet hij ruimte om de hard met links uit te halen. Zijn schot beland hard in de lage benedenhoek: 0-1.

Ajax krijgt nog een kans om de score op de valreep gelijk te trekken. Via een vrijetrap op punt zestien beland de bal op de paal. Na dit schot fluit Nijhuis af voor het einde van de wedstrijd. Vitesse wint verdient in Amsterdam en gaat door deze overwinning over Ajax heen op de ranglijst. Volgende week speelt Vitesse tegen FC Utrecht in eigen GelreDome. Het duel dat in teken staat van Mister Vitesse, Theo Bos.

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: