4 februari 2015 In de media

Vitesse passeert Cambuur na overwinning in ‘Winter Wonderland’

Vitesse heeft zich gemeld in het linkerrijtje van de ranglijst. De ploeg van Peter Bosz gaf de overwinning op Ajax van zondag een goed gevolg, door woensdagavond met 0-2 te winnen van SC Cambuur. De Friezen werden door deze nederlaag gepasseerd door Vitesse en staan nu tiende. Cambuur wist het achterin dus weer niet dicht te houden: de ploeg van Henk de Jong heeft nu al in zestien competitiewedstrijden op rij minstens een tegendoelpunt gekregen.
Vorig jaar verloor Vitesse nog in een spectaculair duel van Cambuur (4-3), maar woensdag ging het dus beter voor de Arnhemmers. Zij begonnen wel slecht: Mikhail Rosheuvel had Cambuur al na vijftig seconden op voorsprong kunnen zetten, toen hij de bal afpakte van de slordige Guram Kashia. Rosheuvel ging alleen op Eloy Room af, maar mikte niet goed en zag zijn inzet naast het doel rollen. Vitesse kwam hier met de schrik vrij, maar groeide vervolgens in de wedstrijd. Zakaria Labyad en Davy Pröpper beproefden hun geluk, maar Leonard Nienhuis stond goed op te letten.

Zonder groots te spelen was Vitesse de bovenliggende partij en een kwartier voor rust ramde Bertrand Traoré de bal op de buitenkant van de paal. Het bleek uitstel van executie te zijn voor Cambuur, want kort hierna viel de 0-1 alsnog: Traoré brak door en tikte de bal opzij naar Valeri Qazaishvili, die Nienhuis met een beheerst schot kansloos liet. Kort voor rust wist Traoré de marge ook nog bijna te verdubbelen, maar zijn inzet kon worden gekeerd door Nienhuis. Vervolgens klonk het rustsignaal en begon het steeds harder te sneeuwen in Leeuwarden.

Cambuur ging na de thee op zoek naar de gelijkmaker, maar in de fase waarin de thuisploeg wat aanzette, kwam Vitesse op 0-2. Een corner van Marko Vejinovic werd door iedereen gemist, behalve door Denys Oliinyk, en hij liep van dichtbij de tweede treffer van de avond binnen. Sander van de Streek had de wedstrijd namens Cambuur weer spannend kunnen maken, maar stuitte op Room, en hierna speelde Vitesse de wedstrijd redelijk simpel uit. Dat gebeurde op een bijzonder veld: door de vele sneeuw was er geen gras meer te zien en de witte voetbal moest dan ook snel vervangen worden door een oranje speeltuig. Langs de kant werd er gedacht aan afgelasting, maar het duel werd uitgespeeld.
 

 

Voetbalzone / Foto’s Vitesse en SV

Hoofdsponsor: