20 mei 2018 In de media

Vitesse plaatst zicht voor Europees voetbal

Vitesse heeft zaterdagavond in Utrecht geknokt voor Europees voetbal volgend seizoen. De Arnhemmers wonnen met 1-2 vs FC Utrecht. FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin opende met een eigen doelpunt de score voor Vitesse: 0-1. Matt Miazga tekende met een rake kopbal voor de 0-2. Mark van der Maarel scoorde de 1-2.
Vitesse kwam goed uit de startblokken en had al na twee minuten spelen een goede mogelijkheid om via Tim Matavz de score te openen. De boomlange spits stond uit het niets oog-in-oog met FC Utrecht-doelman David Jensen, maar miste kracht in zijn schot om raak te schieten.

Daarna zetten Vitesse en FC Utrecht elkaars defensie zwaar onder druk. Beide ploegen waren in het eerste kwartier nadrukkelijk opzoek naar de openingstreffer. Tot echte kansen leidden het echter niet.

Na zeventien minuten was daar dan toch de verlossende openingstreffer voor Vitesse. Na een uitzinnige rush aan de rechterkant van Roy Beerens, bracht de aanvaller de bal voor het doel. De bal was bestemd voor Matavz, die vogelvrij stond, maar Leeuwin was hem te snel af en gleed de bal in eigen doel: 0-1.

In de minuten erna golfde het spel heen-en-weer en beide ploegen loste regelmatig het vuur op elkaars doel. Tot een doelpunt kwam het niet. Na een half uur op de klok volgde er een ware scrimmage voor het doel van Jeroen Houwen. De bal flipperde heen en weer in het Arnhemse strafschopgebied maar de thuisploeg slaagde er tot viermaal toe niet in om de bal in het doel te werken en de stand weer gelijk te trekken.

Vitesse voerde de druk daarna op en breidde nog voor rust de score verder uit. Met een snoeiharde kopbal zette Miazga Vitesse op een 0-2 voorsprong. Daarmee tekende hij direct voor de ruststand.

Na rust kwam FC Utrecht beduidend sterker terug uit het kleedlokaal dan Vitesse. Al na één minuut verspeelde Vitesse haar 0-2 voorsprong. De Utrechters zetten één keer aan en direct met succes. Van randje zestien krulde Van der Maarel de bal in de verre hoek: 1-2

In het half uur dat daarop volgde ontstond er regelmatig spektakel op beide speelhelften. Het ene flipperkast moment werd afgewisseld met een dreigende uitbraak maar tot een doelpunt kwam het steeds niet.

In het laatste kwartier was het vooral FC Utrecht dat het spel domineerde. De Arnhemmers kwamen een aantal keer goed weg dankzij Jeroen Houwen. De doelman keepte een ijzersterke wedstrijd en hield met de ene na de andere goede redding de stand op 1-2.