11 februari 2020 In de media

Vitesse pompt zich op voor ‘finale’ in beker tegen Ajax

Vitesse staat voor een grote wedstrijd. De bekerkraker woensdag in GelreDome tegen Ajax is een affiche om van te watertanden voor de Arnhemse club. Tegelijkertijd zijn de belangen enorm.
Vitesse speelt de kwartfinale, die voor velen bij de club voelt als een finale, voor een nagenoeg uitverkocht huis. Ajax is uiteraard de favoriet in de clash. Slaagt de Gelderse subtopper erin om te stunten, ligt de weg naar de finale in de Rotterdamse Kuip open. 

Nauwelijks wijzigingen
De bekerhouder uit Amsterdam is een week vrij geweest na de afgelasting zondag door de storm en heeft zich dus wat langer kunnen voorbereiden op het duel (20.45 uur). Vitesse kwam wel in actie, bleef tegen FC Groningen ver onder de maat en verloor met 1-0. Trainer Edward Sturing voert echter nauwelijks wijzigingen door in de opstelling. Ondanks de bedroevende vertoning zaterdag blijft het elftal zo goed als intact.

Bero onzeker
Belangrijkste vraagstuk is de inzetbaarheid van Matusz Bero. De Slowaak is zo goed als hersteld van hamstringklachten en keert waarschijnlijk terug. De belangen, sportief en financieel, zijn immers enorm voor Vitesse. Sturing kon en wilde dinsdagochtend na de training nog geen uitsluitsel geven over Bero. Dat besluit wordt pas morgen genomen.

'De speler voelt zelf het beste hoe hij zich voelt', zegt Sturing. 'We doen het in onderling overleg, maar duidelijk is dat Bero belangrijk is voor ons.' De verwachting is daarom dat hij een middenveld vormt met de Noor Sondre Tronstad en Richedly Bazoer. Patrick Vroegh moet dan genoegen nemen met een rol bij de reserves.

Dicko
Dat geldt ook voor Dicko die zijn plaats tegen Ajax weer kwijtraakt aan Bryan Linssen. De Limburger speelt uiteraard na een schorsing tegen FC Groningen. Eli Dasa en Joshua Brenet zitten bij de selectie, maar zullen nog niet spelen. Dasa is inmiddels wel wedstrijdfit en zou eventueel kunnen starten. De rechtsback voldeed maandag bij de beloften en speelde een helft mee.

Opstelling: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer, Tronstad; Tannane, Matavz, Linssen.

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: