1 september 2022 In de media

Vitesse presenteert Airborne-tenue 2022|2023: opdat we niet vergeten17 september 1944. De eerste Britse en Poolse vliegtuigen met luchtlandingstroepen stijgen op. Op weg naar de Rijnbrug in Arnhem; project Market Garden heeft het doel om Nederland volledig te bevrijden.
17 september 2022. Exact 78 jaar later herdenken wij de Slag om Arnhem met de jaarlijkse Airborne-wedstrijd in GelreDome.

De Airborne-wedstrijd. Een gelegenheid waar wij de veteranen die voor onze vrijheid vochten eren, omdat wij hen nooit zullen vergeten. Een traditie waar wij trots op zijn en die we maar al te graag willen doorgeven aan de volgende generaties. Van overgrootopa, tot vader, naar kinderen van nu.

Met trots presenteert Vitesse het Airborne-tenue 2022|2023. Een tenue vol herinneringen en verwijzingen naar de rijke stadsgeschiedenis, dat vanzelfsprekend uit de traditionele kleuren maroonrood en lichtblauw bestaat. Het shirt refereert op meerdere manieren aan Airborne, zoals bijvoorbeeld de ‘poppy’ (klaproos) op de rechterborst als eerbewijs aan gevallen militairen voor alle gewapende conflicten, de Pegasus op de linkermouw refererend aan het logo van de British 1st Airborne Division en zowel de tekst ‘Lest we forget’ als het logo van het parachuteregiment van het Britse leger in de nek. Het shirt is verkrijgbaar voor 69,99 euro (volwassenen) en 59,99 euro (kindermaten).

Klik hier om naar de fanshop te gaan.

Eer de veteranen tijdens Vitesse vs FC Volendam
Op zaterdag 17 september om 18.45 uur neemt Vitesse het in de jaarlijkse Airborne-wedstrijd op tegen FC Volendam. Naast het speciale tenue dat gedragen wordt door de selectie, wordt er nog veel meer rondom deze wedstrijd georganiseerd. Ben Saunders zal zijn single ‘Geen brug te ver’ opvoeren, het Kids Plein XXL buiten bij de Oost-tribune laat kinderen klimmen en klauteren en uiteraard kunnen weer de Pipes and Drums, abseilers en diverse sfeeracties verwacht worden.

Klik hier om kaarten te bestellen.

Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom deze jaarlijkse wedstrijd. Dit in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem in september. De activiteiten rondom de Airborne-wedstrijd zijn een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne War Cemetery in Oosterbeek. Kortom, wees erbij in GelreDome en eer de veteranen.

Opdat we niet vergeten!

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: