15 september 2021 In de media

Vitesse presenteert hernieuwde visie: Believe in More.


‘Believe in More’. Veel mensen zullen het al gezien hebben op de spelersbus, de kleding van de spelers en staf, online uitingen of Papendal. Aan de vooravond van de start van de UEFA Europa Conference League is het tijd om meer te vertellen over wat er achter deze drie woorden schuilt. Believe in More is namelijk het motto voor een hernieuwde visie, die bestaat uit een positionering, een merkidentiteit en de ambitie om meer mogelijk te maken in de nabije toekomst van Vitesse.

Inzicht en identiteit

Het in 1892 opgerichte Vitesse is niet alleen de op één na oudste club van Nederland, maar wil ook één van de meest vooruitstrevende clubs van het land zijn. Op basis van de laatste tien seizoenen staat de Arnhemse club op een mooie vijfde plek in de Eredivisie, maar Vitesse is ook een club waar het geloof in meer altijd aanwezig is. Iets wat eigenaar Valeriy Oyf onderstreept: “Vitesse viel me meteen op omdat deze club gemaakt is voor meer.” Met dit uitgangspunt heeft de directie in samenspraak met de Raad van Commissarissen een blik op het verleden, het heden en de toekomst geworpen én laten werpen.

Wie zijn wij en hoe is dat ontstaan? Hoe kijken anderen naar ons? Waar liggen de kansen en wat moeten onze ambities voor de toekomst zijn? Dit zijn vragen die Vitesse aan een breed scala stakeholders en betrokkenen heeft voorgelegd, met veel inzichten tot gevolg. Er is uitgebreid gesproken met alle (voetbal)afdelingen binnen Vitesse, het Stichtingsbestuur en de Raad van Advies, maar ook met vertegenwoordigers van de supporters, sponsoren, media, gemeente en de stichting Vitesse Betrokken.

Het DNA van Vitesse draait in de basis om één ding: saamhorigheid. Dat stroomt volop door ons geel-zwarte bloed en vormt het fundament van onze identiteit. We zijn aan elkaar verbonden door de gezamenlijke toewijding aan de club die we samen maken én beleven. En met samen bedoelen we niet alleen de club, maar ook de supporters, sponsoren en eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt. Hierbij horen vijf waarden, die terugkomen in ons dagelijkse doen en laten: vastberaden, inventief, respectvol, ambitieus en professioneel.

Onze waarden

 • Vastberaden: we geven nooit op, rechten de rug en gaan net zolang door tot we ons doel bereikt hebben. We komen niet voor niets uit Arnhem.
 • Inventief: we volgen niet alleen de gebaande paden, maar zoeken altijd naar nieuwe wegen. We zijn scherp en gaan voor slimme oplossingen.
 • Respectvol: we zijn respectvol, sociaal betrokken en eerlijk. Iedereen is welkom bij onze club.
 • Ambitieus: we weten waar we naartoe willen en daar blijven we op gefocust. Onze ambities zijn gedurfd, maar realistisch.
 • Professioneel: we zijn gedisciplineerd, georganiseerd en transparant in wat we doen. We hebben een topsportmentaliteit en een topsportklimaat.

Het Vitesse-DNA herken je in deze waarden, die op hun beurt ons gedrag bepalen. Om verder te kernmerken hoe we doen wat we doen, zijn er drie methoden omschreven die het beste bij Vitessenaren passen: Grit, Guts en Goals.

 • Grit: we hebben mentale kracht en doorzettingsvermogen. Er leeft een unieke kracht in ons: de Ernemse grinta. We geven nooit op en blijven altijd strijden, met onze borst vooruit.
 • Guts: we durven dingen op onze eigen manier te doen. We hebben het lef om de gebaande paden te verlaten en voor een nieuwe aanpak te kiezen. Bij Vitesse weten we: ‘no guts, no glory’.
 • Goals: we stellen de juiste doelen voor de lange, middellange en korte termijn. Met de combinatie tussen de doelen voor de lange termijn en de dagelijkse inspanningen kan onze missie worden volbracht: het realiseren van groei.


In grote lijnen zijn er twee volgende stappen te zetten voor Vitesse: structurele kwalificatie voor Europees voetbal en het uitgroeien tot een moderne Europese club. Dat laatste behoeft nadere uitleg en kan worden onderverdeeld in vijf belangrijke drijfveren, met bijbehorende doelstellingen.

Onze drijfveren en doelstellingen

 • Topsportmanagement: structureel Europees voetbal behalen en een topsportmentaliteit van hoog niveau installeren. Het scouten en ontwikkelen van talent kenmerkt ons.
 • Historie en reputatie: een sterke connectie met een positief imago bij alle stakeholders opbouwen in de regio Arnhem, Gelderland en daarbuiten. Erkenning krijgen als een vooruitstrevende club.
 • Fan engagement: een groeiende supportersschare en een breder publiek realiseren. Een ‘always-on’ relatie opbouwen met (potentiële) supporters via digitale en sociale media en een betere wedstrijdervaring ontwikkelen.
 • Sociaal verantwoordelijk: een actieve rol spelen in de regio en provincie, gericht op kwetsbare groepen in de samenleving en de jeugd. Werken rond belangrijke sportieve waarden zoals fair play, respect, teamwork en inclusie.
 • Professioneel en duurzaam: bouwen aan een toenemende financiële onafhankelijkheid van de eigenaar en een professionele organisatie, met de juiste mensen op de juiste plekken en een solide businessplan.

Eerste resultaten

Het bovenstaande omvat een drie- tot vijfjarenplan, maar de eerste resultaten zijn al zichtbaar. In de eerste plaats uiteraard op sportief vlak, met het behalen van de vierde plek in de Eredivisie en de poulefase van de UEFA Europa Conference League. Ook herbergt de relatief jonge eerste selectie al meer dan een handvol talenten uit de Vitesse Voetbal Academie.

Niet alleen de prestaties, maar ook de inspanningen op het vlak van media en communicatie hebben een fors groeiende fan base opgeleverd, met ruim 20.000 nieuwe volgers op social media sinds januari en meer ‘engagement’ en waardering onder de fans. Dat sluit ook aan bij het feit dat de neerwaartse trend bij de seizoenkaartverkoop wordt omgebogen. In het verlengde hiervan is de start van de verkoop van passe-partouts voor de Europese poulefase voortvarend geweest, met 9.500 verkochte exemplaren in twee weken. Op commercieel vlak kunnen we onder meer trots zijn op de samenwerking de nieuwe hoofdsponsor eToro. Met het internationaal gerenommeerde bedrijf is een nadrukkelijke intentie voor de lange termijn afgesproken.

Onze visie: de Vitesse-manier

Bij Vitesse geloven we in meer. We hebben de ambitie om een moderne Europese club te worden. Professioneel georganiseerd, financieel onafhankelijk en sociaal verantwoordelijk.

We geloven in groei. We doen er alles aan om het potentieel van onze spelers, staf, academie, medewerkers en regio te ontsluiten. Vandaag vormt de basis voor morgen.

We geloven in grit, guts en goals. We geven nooit op. We durven dingen op onze eigen manier te doen. We verwelkomen nieuwe ideeën en staan open voor innovatie. Elke stap die we nemen, brengt ons dichter bij onze ambitie.

We geloven in elkaar. Als we één ding zijn, dan is het wel een team. We winnen samen, verliezen samen en strijden samen, zodat we samen groeien. We hebben respect voor ons verleden en geloven in onze toekomst. Het beste moet nog komen.

Dit is de Vitesse-manier.
Dit is hoe we voetballen: aanvallend, aantrekkelijk en effectief.
Dit is hoe we groeien: met grit, guts en goals.
Dit is hoe we meer bereiken: samen.

Wij zijn Vitesse. Wij geloven in meer.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: