8 februari 2015 In de media

Vitesse profiteert van geblunder van NAC Breda

Vitesse lijkt de smaak van het winnen definitief te pakken te hebben. De Arnhemmers waren zaterdag met 0-1 te sterk voor de nummer voorlaatst NAC Breda en boekten daardoor hun derde overwinning op rij.
Bertrand Traoré kroonde zich tot de matchwinner in het Rat Verlegh Stadion en is nu bij vijf van de laatste negen Eredivisiedoelpunten van Vitesse direct betrokken geweest.

Vitesse mocht de bal in de eerste helft laten rondgaan van NAC, maar kwam nauwelijks tot grote mogelijkheden. De eerste kans was zelfs voor de thuisploeg, maar Ruben Ligeon schoot de bal na een goede kapbeweging tegen het lichaam van Jan-Arie van der Heijden aan.

Vitesse kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds dichter bij het vijandelijke doel en combineerde er stevig op los. Na een kwartier zorgde Traoré, die wederom in de spits stond bij de Arnhemmers, voor dreiging, maar de Burkinees drukte te zwak af om doelman Jelle ten Rouwelaar te kunnen verrassen. Vtesse bleef aandringen en het leek wachten op het eerste doelpunt, maar het team van Peter Bosz kon maar niet doordrukken.

Na 35 minuten kreeg NAC weer een goede mogelijkheid om te scoren, maar de kopbal van Kenny van der Weg uit een hoekschop ging net naast. Even later was Denys Oliynyk dicht bij de 0-1, maar de Oekraïener kon de bal na een pass van Rochdi Achenteh niet vol raken.

Na rust ging NAC ook meer op de aanval spelen en na drie minuten was het bijna raak, maar de inzet van Guyon Fernandez werd geblokt. Bosz en Robert Maaskant hoopten de wedstrijd met enkele wissels vervolgens in hun voordeel te beslissen.

Bosz lachte uiteindelijk het laatst, want halverwege de tweede helft viel de openingstreffer. Menno Koch trapte volledig langs de bal en daardoor kon Traoré de bal van dichtbij binnenschuiven: 0-1.

Hij was een fractie later ook dicht bij zijn tweede, maar ditmaal krulde hij het leer net voorlangs. Vitesse ging op jacht naar een beslissend doelpunt, maar de beste kans was nog voor de Bredanaars. Adnane Tighadouini zag zijn voorzet namelijk tegen de binnenkant van de paal belanden.

De Parel van het Zuiden kon echter geen goal meer afdwingen en heeft nu al 503 minuten niet meer gescoord: een nieuw negatief record.