10 februari 2019 In de media

Vitesse puntloos huiswaarts door late tegentreffer

Vitesse heeft vanmiddag een zure nederlaag geleden op bezoek bij FC Groningen. In de absolute slotfase van het duel schoot invaller Mo El Hankouri raak achter goalie Eduardo, waardoor Vitesse puntloos huiswaarts keerde. Het werd in het hoge Noorden 2-1.
Door schorsingen voor Bryan Linssen en Alexander Büttner verscheen het elftal van hoofdtrainer Leonid Slutskiy opnieuw gewijzigd aan de aftrap. Met Navarone Foor als linkervleugelaanvaller en Max Clark links achterin werden de ontstane gaten gedicht.

De openingsfase van het duel was voor de thuisploeg. Vitesse kwam vrijwel direct na de aftrap onder druk te staan. Dat uitte zich in een aantal mogelijkheden voor de Groningers. Door ingrepen van Maikel van der Werff en Jake Clarke-Salter werden de eerste aanvallen met succes geneutraliseerd. Met amper een kwartier speeltijd op de klok kwam Vitesse alsnog op achterstand. Kaj Sierhuis dook tussen het centrale duo van Vitesse op en schoot een voorzet beheerst binnen in de verre hoek: 1-0.

Na de openingstreffer kwam Vitesse beter in haar spel. Vyacheslav Karavaev vond Mukhtar Ali met een strakke pass, maar de middenvelder mikte hoog over het doel van FC Groningen-sluitpost Sergio Padt. In de minuten daarna werd het doel van Padt meerdere malen onder vuur genomen door Oussama Darfalou, maar zonder succes. Na 35 minuten spelen was het dan toch raak voor de Algerijnse spits. Een uitstekende voorzet van Karavaev kwam voor de voeten van Darfalou, die goed afwerkte: 1-1.

In de tweede helft hadden beide partijen moeite met het creëren van kansen. Via Martin Ødegaard kreeg Vitesse nog wel een grote kans op de voorsprong, maar zijn schot verdween naast het doel van FC Groningen.

Het veelal slordige duel leek op een puntendeling af te stevenen. Tot in de slotfase van het duel de druk op het Arnhemse doel toenam. Van der Werff moest wegens een blessure in de extra tijd het veld verlaten. In het kleine tijdsbestek dat Vitesse met tien man in het veld stond sloeg de thuisploeg toe. El Hankouri dribbelde naar binnen en passeerde twee Vitessenaren, waarna hij hard raak schoot in de korte hoek: 2-1. Hierdoor ging Vitesse op het laatste moment onderuit in Groningen.

Volgende week speelt Vitesse weer een thuisduel. Willem II komt op zaterdag 16 februari naar GelreDome (aanvang 20.45 uur).

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: