7 mei 2017 In de media

Vitesse reist fris en fruitig af naar Utrecht

Bier, bijslapen en ontspannen trainingen vormen de opmaat van Vitesse voor het duel met FC Utrecht. De ‘Party Animals’ uit Arnhem moeten vandaag weer serieus aan de bak in de eredivisie.
De lach staat in de gezichten gebeiteld. Of dat nu Arnold Kruiswijk is, Milot Rashica, Matt Miazga of Nathan. Bij Vitesse is het nagenieten van de bekerzege nog lang niet voorbij. Maar: iedereen oogt al wel weer scherp. FC Utrecht staat op het programma.

,,Woensdag was een vrijwillige training", vertelt aanvoerder Guram Kashia. ,,Stonden we gewoon met negentien man op het veld. Allemaal even gretig." Trainer Henk Fraser wordt er nog enthousiast van. ,,Ik dacht een dag rustig op de trainerskamer door te brengen", zegt hij. ,,Moest ik nog even een hele training opzetten."

In opperbeste sfeer reist Vitesse af naar Utrecht. Er staat voor de Arnhemse club alleen eer en tv-geld op het spel. Maar de groep is hongerig en wil het seizoen op waardige wijze afsluiten.

,,We hebben een mooi feest gehad en zijn dolgelukkig", vertelt Fraser. ,,Maar we willen in de eredivisie het maximale resultaat bereiken. Wij zijn zeker klaar voor Utrecht. De winst in beker geeft juist energie. En iedereen is ook al lang nuchter, hoor. Allereerst is er niet zo veel alcohol genuttigd. Dit zijn topsporters. Maar het credo is ook: 's avonds een vent, dan 's ochtends ook een vent. Ze willen allemaal graag."

In Utrecht staat Kevin Diks aan de aftrap. De huurling van Fiorentina vervangt Kelvin Leerdam. De Surinamer heeft in De Kuip zijn laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld. Tenzij de back na zijn aflopende contract een nieuwe verbintenis in Arnhem afsluit. Leerdam heeft in de bekerfinale een knieblessure opgelopen en komt dit seizoen niet meer in actie.

Bij de Arnhemse club keert Ricky van Wolfswinkel terug van een schorsing. Het Fantoom van Vitesse kan zijn topscore van achttien competitiegoals nog verbeteren. De sluipschutter is er klaar voor. ,,Ik heb de bekerwinst gevierd met een bescheiden blikje bier", legt hij uit. ,,Ik houd niet zo van alcohol." Rickygoal is als altijd scherp en ontspannen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: