24 november 2021 In de media

Vitesse reist met 23 spelers af naar Rennes

De selectie en staf van Vitesse zijn woensdag in de loop van de ochtend op het vliegtuig naar Frankrijk gestapt. Daar is donderdagavond, in het Roazhon Park-stadion in de Bretonse hoofdstad Rennes, om 18.45 uur de aftrap van het UEFA Europa Conference League-treffen met Stade Rennais FC.

Er zijn 23 spelers meegereisd naar Frankrijk. Aanvoerder Danilho Doekhi behoort tot dit gezelschap, maar is donderdag geschorst. Dat laatste geldt ook voor doelman Markus Schubert. Vanwege het ontbreken van Daan Reiziger (blessure) en Eric Verstappen (later ingestroomd en dus niet ingeschreven) zijn keepers Nigel van Haveren (18) en Job Froeling (19) mee naar Rennes. Oussama Darfalou (fysieke klachten) en kersvers vader Hilary Gong ontbreken. Tot slot staan Matúš Bero en Thomas Buitink op scherp; zij zijn bij een volgende gele kaart geschorst.

Met de wedstrijden tegen Stade Rennais FC (donderdag 25 november, uit) en NŠ Mura (donderdag 9 december, thuis) nog te gaan heeft Vitesse nog steeds kans op overwintering in de Conference League. De ploeg van coach Thomas Letsch staat na vier duels derde met zes punten, vier punten achter Stade Rennais FC en één punt onder Tottenham Hotspur. Deze nummers één en twee zullen elkaar nog ontmoeten op de laatste speeldag, waardoor Vitesse zichzelf bij een goed resultaat in Bretagne een behoorlijke mogelijkheid kan verschaffen om door te gaan.

Noorse arbitrage

De arbitrage in het Roazhon Park is afkomstig uit Noorwegen. De 33-jarige Espen Eskås is de scheidsrechter van dienst. Hij wordt ondersteund door assistent-scheidsrechters Kim Thomas Haglund en Øystein Ytterland en vierde official Kristoffer Hagenes.

Selectie voor trip naar Frankrijk

2. Eli Dasa
3. Danilho Doekhi (mee, maar geschorst)
6. Jacob Rasmussen
7. Loïs Openda
8. Sondre Tronstad
10. Riechedly Bazoer
11. Nikolai Baden Frederiksen
16. Dominik Oroz
18. Tomáš Hájek
19. Julian von Moos
20. Yann Gboho
21. Matuš Bero
22. Toni Domgjoni
24. Jeroen Houwen (k)
27. Romaric Yapi
29. Thomas Buitink
32. Maximilian Wittek
36. Patrick Vroegh
39. Enzo Cornelisse
40. Daan Huisman
42. Million Manhoef
48. Nigel van Haveren (k)
49. Job Froeling (k)

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: