14 september 2020 In de media

Vitesse-reserves verslaan FC Utrecht-mix

De Vitesse-reserves hebben maandag in een geheime oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. Million Manhoef en Armando Broja scoorden voor Vitesse.

FC Utrecht, dat het afgelopen weekend niet in actie kwam door het uitgestelde Eredivisie-duel tegen AZ, kwam met de A-spelers Sander van de Streek, Mark van der Maarel, Leon Guwara, Emil Bergström en Giovanni Troupée binnen de lijnen.

Vitesse speelde met onder andere Armando Broja, Idrissa Touré, Tomas Hajek, Patrick Vroegh, Enzo Cornelisse, Daan Huisman, Hilary Gong en Thomas Buitink.

Vitesse was de bovenliggende partij in Utrecht en creerde een veelvoud aan kansen.

Broja werd in de eerste helft opzichtig neergelegd door de keeper. Die werd in het licht van een oefenduel gespaard en mocht in het veld blijven. Vervolgens waren Buitink en Huisman nog gevaarlijk. De overige tijd waren beide elftallen qua kansen in balans.

Vitesse was in de tweede helft veruit de betere ploeg en kwam dan ook verdiend op voorsprong via Million Manhoef. Hij scoorde uit een fraai diagonaal schot. Armando Broja was veruit de gevaarlijkste man aan Arnhemse zijde en bracht tien minuten voor tijd zelf de stand op 0-2 via een bekeken kopbal bij de tweede paal.

FC Utrecht wist pal voor het einde van de wedstrijd via Yassin Nasser op 1-2 te komen. De uitslag deed de krachtverhouding tussen de beide teams geen recht.

FC Utrecht-Vitesse 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 67′. Manhoef 0-1, 78′ Broja 0-2, 90′ Nasser 1-2.