22 januari 2019 In de media

Vitesse roemloos uit KNVB-beker bij AZ

De kwartfinale is het eindstation van Vitesse in de KNVB-beker. De Arnhemse club verloor dinsdagavond, volledig terecht, in het ijskoude Alkmaar met 2-0 van AZ. De equipe van coach Leonid Sloetski liet geen moment de indruk achter een cupfighter te zijn.
Sloetski koos voor het team dat de competitie had hervat met een 3-2 zege op Excelsior. Maar AZ was van een ander kaliber en drukte de Arnhemse formatie al snel terug.

De enige kans in de eerste twintig minuten kwam echter voort uit Gelder gepruts. Thulani Serero verloor de bal op het middenveld, waarna er ruimte was voor de Alkmaarse uitbraak. Maar Mats Seuntjens faalde in de afwerking, nadat hij de rebound kreeg op een schot van Oussama Idrissi.

Krampachtig
Vitesse acteerde krampachtig. Al te veel lijn was in het spel van de Arnhemse equipe niet te ontwaren. Daarbij zette AZ de linies kort op elkaar en werd op het middenveld met pressing ook een overwicht gecreëerd.

Vijf minuten voor rust resulteerde dat in de voorsprong. Fredrik Midtsjø vond de opening op Jonas Svensson. Waar die door gleed om de bal voor de achterlijn voor te zetten, stond alles en iedereen bij Vitesse stil. Calvin Stengs kreeg zo alle tijd om aan te leggen voor de 1-0.

Vitesse gokte voor rust op de counter. In de tweede helft moest de Arnhemse equipe wel naar voren. Maar Guus Til zorgde al snel voor de 2-0. De neo-international kon vrij doorlopen na een reeks Gelderse fouten. De misser van Jake Clarke-Salter vormde daarbij het slotstuk.

Daarmee kon de tactiek van coach Sloetski de prullenbak in. En Vitesse mocht vervolgens de handen dichtknijpen. Kansen kreeg de Arnhemse formatie niet, terwijl AZ nog verder kon uitlopen. Maar doelman Eduardo bleef overeind.

AZ-Vitesse 2-0 (1-0)
40. Stengs 1-0, 54. Til 2-0

AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (80. Hatzidiakos), Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til, Maher; Stengs (83. Van Rhijn), Seuntjens, Idrissi.

Vitesse: Eduardo; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Beerens, Foor; Ødegaard, Darfalou (65. Margaret), Linssen. 

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: