5 oktober 2018 In de media

Vitesse schrijft zwarte cijfers

Vitesse presenteert vandaag haar jaarcijfers over seizoen 2017|2018. Het publicatierapport laat een positief resultaat van 9 miljoen euro zien. Bovendien is het eigen vermogen gestegen naar 25 miljoen euro.
De winst in het vorige boekjaar is te danken aan de deelname aan de groepsfase van de UEFA Europa League en de verhoogde media-gelden, maar het grootste deel is afkomstig uit de transferinkomsten.  Vitesse noteerde in 2017|2018 een transferrecord van 15,5 miljoen euro, onder andere afkomstig uit de transfers van Milot Rashica, Yuning Zhang en Marvelous Nakamba.

Joost de Wit: “We zijn trots op het resultaat. Voor het eerst in acht jaar kunnen we zwarte cijfers presenteren. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om dit te realiseren en het is goed om te zien dat ons plan werkt. Uiteraard is het belangrijk we deze resultaten structureel vasthouden, zowel op commercieel als sportief vlak. Daarom willen we zorgen voor een stabiele basis, zodat Vitesse aansluiting kan blijven vinden bij de Nederlandse top en dit bijdraagt aan transferinkomsten en het spelen van Europees voetbal.”
 

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: