13 februari 2017 In de media

Vitesse-schrijvers boeien publiek in supportershome

Op vrijdagavond 10 februari hield de Supportersvereniging Vitesse (SV) een schrijversavond in haar Supportershome Monnikenhuize. Drie auteurs van Vitesse-gerelateerd boeken, Remco Kock, Willem Andrée en Ferry Reurink vertelden hoe zij tot het schrijven van boeken zijn gekomen.
Het belang van het willen vastleggen is de gemeenschappelijke deler. Ieder doet dit vanuit zijn eigen drijfveer. Daarna werd duidelijk dat het uitgeven van een boek op verschillende manieren kan, je kunt dit volledig in eigen beheer doen of via een uitgever.

Opvallend was de uitleg van Ferry Reurink dat creatieve geest van de auteur van een boek van iedere € 10,- verkoopwaarde slechts € 1,- opbrengst ontvangt. Dus rijk wordt je er niet van, maar de persoonlijke drijfveer tot het vastleggen voor het nageslacht is volgens Remco, Willem en Ferry het waard om boeken te schrijven. Alle drie zijn ze bezig met alweer een volgend boek. De een is in nog de ontwikkelfase, de ander heeft alweer bijna een nieuw boek voltooid.

Onder leiding van de vaste SV-interviewer Anwar van Vliet werden er vragen gesteld. Remco vertelde dat je in een column goed humor, satire, of stof tot prikkelend nadenken kan meegeven aan de lezer. Het beperkt aantal woorden maakt dat een column ‘makkelijker’ voor hem te schrijven is. Willem antwoordde op de vraag hoe je gaat schrijven: ‘Gewoon gaan zitten en uren maken’.
 


 

Ferry gaf een korte presentatie over zijn prachtige jubileumboek dat binnenkort verschijnt: ‘365 dagen Vitesse’. Hij schreef dit boek naar aanleiding van het 125 jarig bestaan van Vitesse,  dit jaar. Tijdens de presentatie lichtte Ferry toe hoe je als supporter mee kunt schrijven aan een bepaald hoofdstuk in zijn boek. Een unieke kans waarvoor jij je nog op kunt geven. Je kunt hier de informatie vinden. De winnende inzending wordt in het boek opgenomen.

Van alle vragenstellers was het laatste woord aan Tim, die vanuit zijn maatschappelijke stage voor school, nog enkele vragen aan de schrijvers stelde.

Na het formele gedeelte konden de toehoorders nog met de schrijvers, ook echte Vitesse-supporters, gezellig napraten. En wie weet is er weer een supporter geïnspireerd om ook een (Vitesse-)boek te schrijven.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: