11 december 2016 In de media

Vitesse slaat laat toe in saaie vertoning tegen lievelingstegenstander

Vitesse heeft zondag een minimale overwinning geboekt. Het team van Henk Fraser was met 0-1 te sterk voor Sparta Rotterdam, dat in de laatste 24 onderlinge Eredivisie-duels slechts één keer als winnaar van het veld stapte.
De eerste uitzege van Vitesse sinds 20 augustus, in competitieverband, betekent het einde van de ongeslagen thuisreeks van Sparta, dat zes duels op rij niet verloor.

Het publiek op Het Kasteel zag een uiterst saaie eerste helft. Het enige hoogtepunt was een schot van Adnane Tighadouni, na tien minuten spelen. De inzet kon met enige moeite worden gekeerd door doelman Roy Kortsmit. Sparta speelde statisch en afwachtend voetbal, terwijl Vitesse de bal rondspeelde en tevergeefs naar een gaatje zocht. Het meest opzienbarende moment was een niet bepaald soepel verlopende schoenenwissel van Loris Brogno, die daar enkele minuten over deed.

Sparta kroop in de tweede helft iets meer uit zijn schulp en meldde zich enkele keren rondom het strafschopgebied van Vitesse. Na een uur spelen moest Eloy Room zich voor de eerste keer inspannen: hij tikte een inzet van Brogno naast. Fraser en Alex Pastoor brachten diverse wijzigingen aan, in de hoop toch een zege af te kunnen dwingen. Eén van die invallers kreeg negen minuten voor tijd bijna een kans op de 0-1. Een voorzet van Denzel Dumfries kon echter net niet door Mathias Pogba worden verzilverd.

Vitesse trok niet veel later het duel naar zich toe. Nathan schoot van dichtbij op de vuisten van Kortsmit, waarna de bezoekers uit de toegekende corner de 0-1 maakten. Van Wolfswinkel kopte uit de hoekschop van Kosuke Ota de openingstreffer binnen. In de extra tijd was er nog een opstootje rondom Van Wolfswinkel en Stijn Spierings, waarbij laatstgenoemde in korte tijd twee kaarten kreeg.

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: