15 november 2016 In de media

Vitesse sluit deal met grote Chinese partij

Vitesse is in zee gegaan met een grote, commerciële partij uit China. Het vijfjarige contract met het zogeheten ISoccerParcs moet de Arnhemse club op termijn enkele tonnen per jaar opleveren.
„Het plan is dat er voor 2018 door heel China honderd voetbalparken zijn aangelegd”, legt algemeen directeur Joost de Wit uit vanuit Peking. „Per park, ter grootte van een paar voetbalvelden, is de verwachting dat 300 tot 400 kinderen zich opgeven om de basis van het voetbal te leren. De acht trainers per locatie, 800 in totaal dus, worden door Vitesse bijgestaan.”

De Wit wil benadrukken dat de Arnhemse club niet de kinderen, maar juist de coaches – zowel fysiek als via de digitale weg – op zal leiden. „We proberen zo het Vitesse-programma over te brengen. Je ziet vaak dat clubs een paar trainers naar China sturen die trainingen geven en dan na twee weken weer terugkeren. Wij willen op deze manier echt iets neerzetten. Voor ons is dit ook een mooie commerciële deal, die ons wellicht nog meer mogelijkheden geeft in China.”

Peter Bootsma van de Nederlandse ambassade in Peking was aanwezig bij de contractondertekening. Gao Hongbo, tot voor kort bondscoach van het Aziatische land, is hoofd jeugdopleidingen van ISoccerParcs. Saillant detail is dat de coach vorig seizoen in China nog werd gepresenteerd als assistent-trainer bij ADO Den Haag, maar daar uiteindelijk nooit op de bank zat. De toenmalige hoofdtrainer van ADO – Henk Fraser – staat nu aan het roer bij Vitesse.
 

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: