18 december 2015 In de media

Vitesse sluit jaar in stijl af met 5-1 zegen

In GelreDome heeft Vitesse vrijdagavond haar laatste thuiswedstrijd van het jaar gewonnen. FC Twente werd met 5-1 verslagen. Vitesse kwam via Valeri Qazaishvili en Milot Rashica binnen twintig minuten op 2-0 voorsprong. Vlak voor rust kwamen de Tukkers terug op 2-1. Na rust scoorde Dominic Solanke, maakte Rashica zijn tweede treffer en nam Denys Oliinyk het vijfde Vitesse-doelpunt op zijn rekening.
In de tiende minuut was het voor de Arnhemmers wel raak. Na een goede voorzet van Diks, kopte Vako de bal op knappe wijze in het Twentse doel. De Georgïer maakte zijn zesde doelpunt van dit seizoen.

In de 17e minuut leek Vitesse de score te verdubbelen. Een hoekschop van Rashica belandde, via twee keer de paal, bijna over de doellijn. Nog geen minuut later was het wel raak. De snelle Rashica was de Twentse defensie te slim af en schoot overtuigend binnen.

Vitesse bleef de beter voetballende ploeg, maar de grote kansen bleven uit. In de 34e minuut was FC Twente dichtbij een doelpunt. Leerdam en Yeini wisten met een hoop kunst- en vliegwerk een tegentreffer te voorkomen. Vlak voor rust maakte Ziyech dan toch de aansluitingstreffer. Uit een voorzet wist de middenvelder van dichtbij doelman Room te verschalken.

FC Twente maakte in de tweede helft geen aanspraak op de gelijkmaker. Vitesse pakte de draad na rust goed op. Na een goede combinatie met Rashica, gaf Van der Werff de bal voor. Via Solanke belandde de bal, tien minuten na rust, in het FC Twente-doel. Drie minuten later werd het zelfs 4-1. Rashica scoorde uit een lage voorzet van Brown. De Albanees staat dankzij dit doelpunt, net als Vako, op zes treffers dit seizoen.

In de 82e minuut maakte invaller Oliinyk de 5-1. De voorzet van Rashica belandde op het hoofd van de linksbuiten. Een aantal minuten later was daar opnieuw een mooi Vitesse-moment. De 16-jarige Mitchell van Bergen maakte zijn debuut voor de Arnhemmers. De linkspoot is daarmee de jongste Vitesse-debutant ooit.

Vitesse gaat nu de winterstop in. Daarna volgt een trainingskamp in het Spaanse Alicante. De spelers van trainer Peter Bosz komen zaterdag 16 januari weer in actie. Dan spelen de Arnhemmers een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De eerste thuiswedstrijd van 2016 staat woensdag 27 januari op het programma. Er wordt om 20.45 uur in GelreDome afgetrapt.