2 juli 2021 In de media

Vitesse sluit trainingskamp af met nederlaag

Vitesse heeft het trainingskamp afgesloten met 1-3 een nederlaag tegen NK Lokomotiva Zagreb. Namens de Kroaten waren Roko Simic, Enis Cokaj en Raul Florucz trefzeker. Julian von Moos was de doelpuntenmaker aan Arnhemse zijde. Het was zijn eerste doelpunt voor de geel-zwarten.

In het zonnige Oudenbosch stond het tweede oefenduel van de voorbereiding op het programma. Daarin was NK Lokomotiva Zagreb, met de Nederlandse Justin de Haas in de basis, de tegenstander. Jacob Rasmussen, die in de eerste oefenwedstrijd vanwege lichte klachten geen minuten maakte, verscheen aan de aftrap.

In het eerste kwartier kregen beide ploegen een mogelijkheid. NK Lokomotiva Zagreb via Lukas Kacavenda en de Arnhemmers via Hilary Gong, die met zijn snelheid de tegenstander een aantal keer wist te verrassen. De Nigeriaanse aanvaller stoomde op, maar kon met zijn voorzet Toni Domgjoni en Loïs Openda net niet bereiken. Na ruim een half uur spelen was het wel raak. Een vrije trap van Domgjoni werd doorgekopt door Espen van Ee waarna Von Moos de bal van dichtbij hard binnenschoot: 1-0.

Slechts twee minuten later werd de gelijkmaker alweer op het scorebord genoteerd. Simic werd neergelegd in het strafschopgebied en benutte de penalty zelf: 1-1. Aan de andere kant van het veld kreeg Gong een schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied, maar hij zag de bal over het doel verdwijnen. Op slag van rust kwamen de Kroaten op voorsprong. Cokaj kon de bal binnentikken en daarmee gingen de ploegen met een 1-2 stand de kleedkamers in.

De nummer acht van de Kroatische competitie breidde de marge na rust verder uit. Florucz verlengde de bal vanuit een corner: 1-3. Een schot van Patrick Vroegh zorgde nog voor gevaar, maar keeper Krunoslav Hendija kon de inzet met moeite keren. Ook Huisman miste net de bal waardoor de ploeg van Thomas Letsch niet meer tot scoren kwam.

Vitesse vs NK Lokomotiva Zagreb (1-2)

34’ Von Moos 1-0, 36’ Simic 1-1, 45’ Cokaj 1-2, 72’ Florucz 1-3