12 mei 2018 In de media

Vitesse-smaakmaker: ‘De Eredivisie is het beste dat mij is overkomen’

Mason Mount heeft zich met een geweldig seizoen bij Vitesse in de kijker gespeeld van onder meer Ajax en PSV. Ook een doorbraak bij Chelsea lijkt mogelijk voor de negentienjarige middenvelder, die nog geen idee heeft waar zijn toekomst ligt.
"Eerst nu de play-offs afmaken. Dan heb ik een EK met Engeland onder 19. En dan volgt in de zomer een nieuw seizoen. Ik heb werkelijk nog geen idee waar dat is", zegt Mount, tot dusver goed voor elf treffers en tien assists. Mount is enthousiast over zijn jaar in Nederland. "De Eredivisie is het beste dat mij is overkomen. Het is technisch goed geschoold. Op dat vlak heb ik dit seizoen ook weer stappen gezet. En op fysiek gebied is dat al helemaal het geval."

"In het profvoetbal draait alles om winst en verlies", vervolgt de Engelsman. "Dat maakt veel meer emotie los dan een wedstrijd in de academie." Hij noemt Vitesse een harde leerschool. "In de jeugd en bij Jong Chelsea stond ik er altijd in. Dat was een automatisme. Bij Vitesse heb ik geleerd wat knokken is. Iedereen moet vechten voor zijn plek. Ik heb geleerd in het buitenland te leven. Met een taalbarrière. Ver weg van familie, vrienden en mijn vriendin."

Mount zegt op alle vlakken te zijn uitgedaagd. "Mijn mooiste wedstrijd was tegen Lazio. In Stadio Olimpico. Rome. De Europa League. Daarmee kwam toch wel een droom uit. Heel mooi waren ook de wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax. Dat zijn clubs van naam, hè."

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: