31 augustus 2021 In de media

Vitesse-smaakmakers nog niet weg: ‘Januari kan ook geschikt moment zijn’

Een vertrek van Riechedly Bazoer en Oussama Tannane hing de hele zomer boven de markt bij Vitesse, maar op Deadline Day zit het duo nog altijd in Arnhem. Is dat woensdag nog steeds het geval, dan hebben beide smaakmakers van het afgelopen seizoen zes Europese duels om zich in de kijker te spelen.

‘Ik heb altijd gezegd dat we de wens van de spelers respecteren. Ze hebben beiden nog een contract voor een jaar, maar we kennen hun wens en willen meewerken tegen de juiste voorwaarden’, zeg technisch directeur Johannes Spors in gesprek met VI.

Spors weet niet of de plaatsing voor de groepsfase van de Conference League de zaken iets heeft veranderd. ‘Spelers kunnen denken dat ze zich in de kijker kunnen spelen in de Europese wedstrijden, om vervolgens in januari een transfer te maken. Als speler behoor je nu wel tot een elitegroep die zich kan tonen in deze topduels. Als dat besef er is, kan het in januari ook. Dat kan wellicht ook voor Vitesse een geschikt moment zijn om transfers te doen.’

Naast Bazoer en Tannane werden de afgelopen weken ook Matús Bero, Danilho Doekhi en Eli Dasa gelinkt aan een vertrek uit Arnhem. Moet Vitesse nu verkopen om geld binnen te halen? Spors onderschrijft dat verkopen van spelers van belang is, maar het is geen moeten.

‘Het is de policy van de club spelers tijdig te verkopen. We willen financieel onafhankelijk worden, daar hoort dat bij. De COVID-markt, zoals ik ‘m noem, is een bijzondere markt. De budgetten hebben klappen gehad, de clubs zijn aan het zoeken naar wat er wel en niet kan. Misschien betekent het wel dat we in januari een beter overzicht hebben van wat er mogelijk is. Het is zo weer januari, over vier maanden al, dan is er wéér een window.’

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: