13 december 2015 In de media

Vitesse speelt gelijk in Almelo

Vitesse heeft zondagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo. Milot Rashica maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker namens de Arnemmers, nadat Oussama Tannane voor de openingstreffer had gezorgd.
Peter Bosz moest zijn formatie noodgedwongen op één plaats wijzigen ten opzichte van vorige week, toen Vitesse een sterke indruk maakte tegen PSV. Renato Ibarra raakte eerder deze week op de training geblesseerd aan zijn knie en werd daarom in het Polman Stadion vervangen door Milot Rashica.

Vitesse en Heracles waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft, al waren de twee grootste kansen voor de thuisploeg. Room reageerde, na ruim een kwartier spelen, knap op een inzet van Tannane. Via de Arnhemse doelman en de paal werd het afstandsschot uit het doel gehouden. Enkele minuten later leek Weghorst het openingsdoelpunt te maken, maar Van der Werff greep op tijd in.

Vitesse had in het eerste bedrijf het meeste balbezit, de bezoekers kregen ook een paar kansjes. Vooral door pogingen van afstand. Qazaishvili zag twee keer een schot worden geblokt en Yeini mikte de bal van grote afstand naast het doel van Castro. Vlak voor rust kreeg Vitesse wellicht haar beste kans van de eerste helft. Van der Werff kopte een vrije trap bij de tweede paal terug naar Solanke, maar de Engelsman kon er niet goed bij. De bal kwam uiteindelijk bij Diks terecht, maar die kon zijn kopbal niet veel kracht geven en die belandde daardoor in de handen van de keeper.

Aan het begin van de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Beide ploegen probeerden het, maar konden hun stempel niet echt op de wedstrijd drukken. Zowel Vitesse als Heracles kregen kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Dat veranderde na een uur voetballen toen Bel Hassani opeens helemaal vrij voor Room opdook. Het schot van de middenvelder was hard en geplaatst, maar Room redde katachtig. Drie minuten later kwam Heracles alsnog op voorsprong. Tannane kreeg tijd en ruimte om van afstand aan te leggen en liet de Arnhemse doelman dit keer kansloos: 1-0.

Het Arnhemse antwoord kwam echter snel. Vako schoot van dichtbij hoog naast het doel van Castro. Inmiddels waren Lewis Baker en Isaiah Brown in de ploeg gekomen voor Yeini en Solanke. Zij zagen Qazaishvili door het centrum opstomen. De Georgische middenvelder gaf een sublieme steekpass op Rashica die vrij voor de keeper opdook. De Albanees rondde de bal vervolgens feilloos af in de bovenhoek: 1-1.

Vitesse ging in het laatste kwartier op zoek naar de winnende treffer. De Arnhemmers kwamen er weliswaar enkele keren gevaarlijk uit, maar tot grote kansen leidde het niet meer. En daardoor bleef het 1-1 in het Polman Stadion.

Het jaar 2015 wordt volgende week in eigen huis afgesloten. Op vrijdag 18 december neemt Vitesse het op tegen FC Twente. Kaarten zijn te koop in MijnVitesse (GelreDome) en via Vitesse.nl/online. Het duel begint om 20.00 uur.