19 augustus 2018 In de media

Vitesse speelt gelijk op bezoek bij SC Heerenveen

Vitesse heeft een punt overgehouden aan het eerste uitduel van het nieuwe seizoen. In het Abe Lenstra Stadion werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen.
Na zeven minuten voetbal stichtte Vitesse het eerste gevaar. Alexander Büttner slingerde een vrije trap voor het doel en vond het hoofd van Bryan Linssen, maar hij kopte rakelings over. SC Heerenveen kreeg even later twee mogelijkheden op een treffer. Eerst blokte Maikel van der Werff een inzet van Michel Vlap, enkele minuten daarna gooide Jake Clarke-Salter zich voor een schot van Sam Lammers.

Hierna was het weer de beurt aan Vitesse. Navarone Foor pompte de bal in het zestienmetergebied, maar de kopbal van Clarke-Salter werd ternauwernood gepakt door SC Heerenveen-goalie Warner Hahn. Een minuut hierna speelde Vyacheslav Karavaev twee man uit, waarna de bal bij Roy Beerens belandde. Hahn stond echter goed op te letten en bracht redding op een hard schot van Beerens. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Michel Vlap, die na iets minder dan een half uur voetbal een voorzet van Kik Pierie achter Eduardo werkte: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Ook in het tweede bedrijf was de eerste kans voor Vitesse. Linssen legde de bal panklaar voor Tim Matavz, maar de spits mikte over. Vervolgens kwamen de Arnhemmers via een eigen doelpunt van Dave Bulthuis bijna op gelijke hoogte. Hahn tikte de bal echter net voor de doellijn weg en voorkwam zo een doelpunt.

Vitesse drukte door en kwam steeds dichter bij een treffer. Een voorzet van Büttner werd van richting veranderd, waarna Matavz zijn voet er tegenaan wist te zetten, maar zijn poging ketste via de paal terug het veld in. Een kwartier daarna was het wél raak. Beerens zocht en vond Matavz, die Hahn vervolgens kansloos liet door de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen te koppen: 1-1. In de laatste minuut van de officiële speeltijd greep Vitesse nog bijna de volle buit, maar Oussama Darfalou kopte in een kansrijke positie naast.

Volgende week zondag 26 augustus staat er wederom een uitwedstrijd voor Vitesse op het programma. In Alkmaar is AZ dan de tegenstander (aanvang 16.45 uur). Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via Vitesse.nl/tickets.