4 juli 2014 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen Cercle Bruggge

Vrijdagavond speelde Vitesse in Loenen haar eerste oefenwedstrijd in de voorbreiding van het seizoen 2014-2015. De eindstand werd 1-1.
De Arnhemmers oefenen de komende weken alleen tegen 'serieuze' tegenstanders en vrijdag stond het duel met Cercle Brugge op de rol.

Vitesse had het allesbehalve makkelijk met de ploeg uit België. Cercle is al twee weken langer in training en speelde tegen Vitesse al haar vijfde oefenwedstrijd. Vitesse had daarentegen pas vier trainingen in de benen en dat was duidelijk terug te zien in de wedstrijd.

In het oefenduel ging het er af en toe fors aan toe. Cercle spits Kabananga liep al na een kwartier met een twee centimeter grote scheur in zijn sok rond na een stevig duel met Vitesse-aanvoerder Guram Kashia.

De Belgen hanteerden een veel hoger baltempo en na een kwartier spelen zette Cercle het overwicht om in een doelpunt. Stef Wils kopte de bal hoog in het doel achter Eloy Room, 0-1.

In de tweede helft wisselde trainer Peter Bosz zeven spelers en dat pakte goed uit. Het baltempo ging omhoog en na amper een minuut spelen werd aanwinst Denys Oliynyk gevloerd in het zestienmetergebied.

Zakaria Labyad schoot vervolgens de penalty onberispelijk binnen en zette Vitesse daarmee naast de Belgische ploeg, 1-1.

In het restant van de wedstrijd wist Vitesse het veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken. De verdediging gaf niets weg, maar de aanvallers wisten de diverse kansen niet uit te nutten.

Het eerste oefenduel van dit seizoen van de Arnhemmers werd voor z'n 500 toeschouwers gespeeld in Loenen. Het relatief lage aantal toeschouwers valt te verklaren uit de op dat moment live uitgezonden WK-kwartfinale Frankrijk – Duitsland.

Volgende week zaterdag, 12 juli, speelt Vitesse in Driel tegen Sparta Rotterdam. Het tweede oefenduel begint om 16.00 uur. 

Vitesse vs Cercle Brugge 1-1 (0-1)
'13 Wils 0-1; '50 Labyad (pen.) 1-1

Opstelling Vitesse 1ste helft: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Vejinovic, Qazaishvili, Klein-Holte, Labyad, Darri, Pedersen.

Opstelling Vitesse 2de helft: Room, Diks (70' Lelieveld), Mori, Kruiswijk, Van der Heijden (70' Verloo), Leerdam, Bosz, Pröpper, Labyad (70' Ennali), Djurdjevic, Oliinyk (74' Mercan)
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: