6 mei 2018 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen Willem II en blijft 6e

Vitesse heeft de laatste wedstrijd in de Eredivisie gelijkgespeeld op bezoek bij Willem II: 2-2. Willem II kwam via Kostas Tsimikas en Ben Rienstra twee keer op voorsprong. Matt Miazga en Tim Matavz zorgden voor het Arnhemse punt.
Vitesse begon in Tilburg zonder de licht geblesseerde Roy Beerens aan de aftrap. Ook Guram Kashia stond niet in de basisopstelling. Hij werd uit voorzorg op de bank gehouden. Mitchell van Bergen en Maikel van der Werff waren de respectievelijke vervangers. Matt Miazga droeg de aanvoerdersband.

Vitesse plaatste zich vorige week al voor de play-offs. Het hoogst haalbare in de laatste speelronde van de Eredivisie was het behalen van plek vijf. Allereerst moest Vitesse dan winnen van Willem II en vervolgens moest FC Utrecht in eigen huis verliezen van VVV-Venlo.

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken. Na verschillende waarschuwingen maakte de thuisploeg in de 29ste minuut de openingstreffer. Nadat Ismail Azzaoui de paal raakte, schoot Tsimikas de rebound raak: 1-0.

Tien minuten voor rust begon Vitesse aan te zetten. Schoten van Navarone Foor en Maikel van der Werff gingen over. Even later ging een schot van Alexander Büttner maar rakelings voorlangs.

Na rust begon Vitesse sterk. Invaller Thomas Bruns kreeg een mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Tien minuten na rust redde Jeroen Houwen uitstekend op een inzet van Willem II-topscorer Fran Sol. In de 63ste minuut werd de gelijkmaker genoteerd. Miazga kopte hard raak uit een corner van Büttner: 1-1.

Vitesse kreeg een nieuwe tik te verwerken toen Rienstra vanaf twintig meter succesvol uithaalde. De bal verdween diagonaal het doel in. Vitesse toonde veerkracht toen Matavz een voorzet van Mount uitstekende verlengde en daarmee voor de 2-2 zorgde. Het had niet veel gescheeld of Van Bergen kon in de absolute slotfase de winnende treffer tegen de touwen koppen, maar zijn poging ging over.

Door het gelijkspel eindigt Vitesse als nummer zes van de Eredivisie. Woensdag staat de eerste play-off wedstrijd om Europees voetbal op het programma. Dan neemt Vitesse het in Den Haag op vs ADO Den Haag (aanvang 18.30 uur). Zaterdag staat de return gepland. In Arnhem wordt er ook om 18.30 uur afgetrapt. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot dit duel.