10 februari 2022 In de media

Vitesse speelt ‘historisch’ Europees duel nagenoeg zeker mét supporters in GelreDome

Niets lijkt een Europese thuiswedstrijd van Vitesse mét supporters tegen Rapid Wien nog in de weg te staan. Voetbalstadions mogen volgens Haagse bronnen op de korte termijn weer helemaal vol. Mocht dat toch niet gebeuren, dan is het zo goed als zeker dat de aftrap van het duel kan worden vervroegd naar 18.45 uur. Dat zou een uitkomst zijn, omdat publiek vanwege de coronamaatregelen nu nog maar tot 22.00 uur in stadion GelreDome in Arnhem kan blijven. Voor de duidelijkheid: het aanvangstijdstip voor het treffen met Rapid Wien uit Oostenrijk blijft vooralsnog op 21.00 uur staan.

Vitesse heeft er alle vertrouwen in dat het ‘historische duel’ voor de Conference League op donderdagavond 24 februari voor gevulde tribunes kan worden gespeeld. De kaartverkoop voor seizoenkaarthouders, die hun eigen stoel met 10 procent korting kunnen reserveren tot woensdag 16 februari 10.00 uur, is inmiddels begonnen.

Wanneer de wedstrijd op de een of andere manier toch niet met toeschouwers kan worden gespeeld, krijgen zij hun geld terug.

‘Houd begintijd in de gaten’

Maar daar lijkt het dus allesbehalve op. Als coronamaatregelen na de eerstvolgende persconferentie op dinsdag 15 februari inderdaad soepeler worden, dan start een dag later de verkoop voor supporters zonder abonnement én kunnen seizoenkaarthouders extra tickets bestellen.

Vitesse raadt aan de precieze begintijd van de thuiswedstrijd tegen Rapid Wien in de gaten te blijven houden. De eerste ontmoeting tussen de twee clubs vindt op donderdag 17 februari plaats in Wenen. Daar zijn overigens geen Vitesse-supporters welkom vanwege een straf van de Europese voetbalbond UEFA. Die is uitgedeeld naar aanleiding van wangedrag in het uitvak rond het laatste buitenlandse avontuur van de Arnhemmers bij Stade Rennais.

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: