22 september 2018 In de media

Vitesse speelt in Airborne-duel gelijk tegen ADO Den Haag

Vitesse heeft zaterdagavond in eigen huis dure punten laten liggen tegen ADO Den Haag. Het duel, dat in het teken stond van de Airborne-herdenking, eindigde in 1-1.
Nadat de veteranen geëerd waren, was het Vitesse dat het eerste gevaar stichtte. Vyacheslav Karavaev stoomde op langs de rechterflank en slingerde de bal voor het doel, die via Tim Matavz bij Matus Bero belandde, maar zijn inzet verdween net naast.

Matavz scoort

Een minuut later was het wél raak. Roy Beerens vond Matavz met een voorzet op maat, waarna de spits vakkundig afrondde en de score opende: 1-0. Na een half uur voetbal kwam Beerens oog-in-oog met ADO Den Haag-doelman Indy Groothuizen, maar vanuit een lastige hoek stuitte hij op de Haagse sluitpost.

Foor raakt de lat
Op slag van rust was Navarone Foor dicht bij de 2-0, zijn inzet spatte via een ADO Den Haag-been echter uiteen op de lat. Hierdoor bleef het 1-0 en ging Vitesse met een kleine voorsprong de rust in.

Controle kwijt
Vitesse kwam sterk uit de kleedkamer. Beerens mocht vanaf zestien meter vrij uithalen, maar zijn poging belandde in de handen van Groothuizen. Even later kopte Bero rakelings over. Hierna kwam ADO Den Haag wat beter in de wedstrijd.

Gelijkmaker
Elson Hooi was namens ADO Den Haag dicht bij een treffer met een van richting veranderd schot. De bal belandde uiteindelijk op de lat. In de 65e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Hooi zette voor, waarna Eduardo de bal knullig tegen Abdelnasser El Khayati aanschoot en het leer in het doel belandde: 1-1.

Rood Van der Werff
Beide ploegen gingen op jacht naar het winnende doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. In de laatste minuut van de officiële speeltijd moest Vitesse nog verder met tien man, toen aanvoerder Maikel van der Werff met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Woensdag 26 september staat er alweer een wedstrijd op het programma voor Vitesse. Om 19.45 uur wordt er in de eerste ronde van de KNVB-beker afgetrapt bij en tegen de amateurs van Volendam.