9 oktober 2023 In de media

Vitesse speelt op zaterdagavond gelijk tegen Excelsior

Vitesse heeft haar thuiswedstrijd tegen nummer vijf Excelsior Rotterdam met een gelijkspel afgesloten. De Arnhemse formatie wist niet te scoren, hetzelfde gold voor de Rotterdammers. De Arnhemmers houden een punt over en hebben nu zeven punten verzameld uit acht wedstrijden.

Op zaterdagavond 7 oktober was het tijd voor Vitesse vs Excelsior Rotterdam. Na drie uitwedstrijden op rij was het eindelijk weer eens tijd voor een avondje GelreDome.

Vitesse gaf deze wedstrijd speciale aandacht aan de ‘Week tegen eenzaamheid’ en de ‘Week van de scheidsrechters’. Alle clubscheidsrechters van de partnerclubs konden eenmalig kosteloos de wedstrijd bezoeken en speciaal voor ouderen werd er een 60+-korting in het leven geroepen.

Met exact dezelfde elf namen als tegen NEC en met 13.887 toeschouwers in het stadion werd er om 21.00 uur afgetrapt in Arnhem, tegen de verrassende nummer vijf van de Eredivisie.

In een weinig spannende openingsfase leek Vitesse in minuut veertien aan te mogen leggen voor een strafschop. Na een voorzet van De Regt scheen de bal op een hand van een Rotterdammer te belanden. Scheidsrechter Kooij wees naar de stip, maar werd teruggefloten door de VAR.

Na dit penaltymoment ging de wedstrijd weer door zoals die begon, er werd vooral gevoetbald op het middenveld. Er gebeurde verder weinig en zo floot Kooij af voor het eerste bedrijf met een 0-0 ruststand.

De tweede helft begon met een wissel aan Arnhemse zijde, Said Hamulic moest het veld verlaten, hij werd vervangen door Joel Voelkerling Persson. Hij betrad het veld met een masker, vanwege zijn recent gebroken neus. In minuut 48 was het eerste grote gevaar van de wedstrijd daar. De net ingevallen spits Voelkerling Persson ontving een steekpass van Million Manhoef en ging 1-op-1 met Van Gassel: de doelman wist met een knappe redding de bal uit het doel te houden.

Vitesse kwam beduidend beter uit de kleedkamer de tweede helft. Binnen enkele minuten waren er grote kansen voor Melle Meulensteen en tot tweemaal toe Manhoef. De Excelsior doelman hield andermaal zijn doel knap schoon. In minuut 64 mocht Eloy Room het laten zien, ook hij moest optreden na een schot van dichtbij en deed dat goed.

In de 74ste minuut was Manhoef daar weer. Na een steekpass van Mica Pinto draaide de aanvaller knap weg, maar zijn schot miste richting. In het laatste kwartier van de wedstrijd waren eerst kleine mogelijkheden voor Manhoef en Dominik Oroz, zij misten doel. In de 86ste minuut kwam de bal via Manhoef terecht bij Pinto, zijn bal werd maar net over het doel getikt. In de absolute slotfase kreeg invaller Voelkerling Persson de uitgelezen mogelijkheid om een overwinning uit het vuur te slepen. De spits schoot echter over en zo bleef de Arnhemse equipe op een 0-0 gelijkspel steken.

Vitesse vs Excelsior Rotterdam (0-0)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Toeschouwers: 13.887

Gele kaarten:
30’ Arcus (Vitesse)
70’ Hendriks (Vitesse)

Vitesse
Room (K), Arcus (59’ Egbring), Hendriks, Oroz, Pinto (90+1’ Domgjoni), Van Ginkel , Meulensteen, Kozlowski (59’ Isimat-Mirin), De Regt (59’ Cornelisse), Hamulic (46’ Voelkerling Persson), Manhoef;

Excelsior Rotterdam
Van Gassel (K), Horemans, El Yaakoubi (78’ Benita), Widell, Sandra, Zagré, Driouech (78’ Smeulers), Agrafiotis (68’ Parrot), Fernandes (68’ Lamprou), Baas, Seymor (36’ Fitz-Jim);

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: