20 oktober 2016 In de media

Vitesse spelers tekenen schoolcontract bij Astrum College

Een aantal jeugdspelers heeft woensdagmiddag 19 oktober een contract getekend bij het Astrum College in Velp. De talenten gaan een speciaal op maat ontwikkeld schooltraject volgen, om zo de combinatie topsport en studie mogelijk te maken.
Jean-Claude van Aanholt (O19), Mike de Beer (O19), Elton Kusi (O17), Aaron Kwarko (O19) en Brian Vogelzang (O17) verbonden zich woensdagmiddag aan het speciale schooltraject voor topsporters. Hicham Acheffay (O17) en Geronimo Francis (O17) starten spoedig ook met het traject. Ruud Peters, directeur van Astrum College, opende de middag. In het bijzijn van de ouders/verzorgers van de spelers werd het Sport Talent Traject toegelicht. Wim Jansen (studiecoördinator van Vitesse) en Sebastiaan Kuijper (topsportcoördinator van Astrum College) gingen verder in op de invulling van het schooljaar.

Hoofd Vitesse Voetbal Academie Edwin Petersen is blij met deze stap voor de spelers: “Bij Vitesse willen wij onze spelers zowel op als buiten het veld zo goed mogelijk ontwikkelen. Het doel voor iedere speler is om betaald voetbal te gaan spelen, maar ontwikkeling als persoon is daarbij minstens zo belangrijk. Daarom is er bij Vitesse een ‘lifestyle-programma’ om de spelers ook als persoon, buiten het sportveld, te verrijken. Een passende schoolopleiding hoort daar natuurlijk ook bij. Wij streven er naar dat elke speler een studie kan kiezen die het beste bij hem past.  Wij zijn er dan ook blij mee dat het Astrum College samen met ons wil werken om voor onze jeugdspelers opleidingen op maat aan te bieden. In eerste instantie in de vorm van een pilot. Een win-win-situatie voor speler, club en school.”

Ruud Peters, directeur Astrum College: “Om topsporters succesvol te laten studeren, is er een andere benadering nodig, die we alleen samen met de club kunnen realiseren. Om spelers te motiveren niet alleen het beste uit zichzelf te halen op het voetbalveld hebben we de context van de trainingen op de club bijvoorbeeld nodig. Maar ook de support vanuit de staf. Uiteindelijk kunnen alleen de studenten deze pilot succesvol laten zijn met hun studieresultaten.“

Vitesse en school
Vitesse staat in goed contact met verschillende scholengemeenschappen. Een belangrijk uitgangspunt is om de jeugdspelers een schoolopleiding naar wens te kunnen bieden. Veel Vitesse-talenten maken gebruik van de prettige samenwerking met onder meer Beekdal Lyceum, ’t Venster, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Rijn IJssel College en sinds kort ook met Astrum College.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: