19 oktober 2021 In de media

Vitesse-spelers uren vast in Goffert-stadion door rellende Nijmegenaren

De spelers van Vitesse zaten zondag urenlang vast in het stadion van aartsrivaal NEC in Nijmegen. Vanwege veiligheidsredenen mocht de spelersbus het Goffert-stadion pas na 19.00 uur verlaten, 2,5 uur na het laatste fluitsignaal.

Vitesse won zondagmiddag met 0-1 van NEC, waarna rond het stadion in Nijmegen rellen uitbraken. NEC-aanhangers zochten de confrontatie met de politie. Ze vernielden een politiebus en gooiden met stokken en stenen naar agenten. Ook werd een verslaggever van Omroep Gelderland bedreigd.
Zie ook: Zware rellen na Gelderse derby, supporters vernielen politiebus

De politie trad met paarden en honden op tegen de hooligans. Er werden verschillende charges uitgevoerd om de orde te herstellen. Een onbekend aantal relschoppers is opgepakt.

Uit angst voor rellen moesten de spelers en staf van Vitesse de overwinning in het stadion vieren. De spelersbus kwam rond 20.00 uur veilig aan op Papendal, laat een woordvoerder weten.

Ook de aanhang van de Arnhemse club moest lange tijd in de bussluis van het stadion wachten. De supportersbussen vertrokken uiteindelijk onder politiebegeleiding richting Arnhem.

Andere bezoekers van het stadion weden volgens NEC in groepjes naar een andere uitgang gebracht, zodat ze niet tussen de relschoppers terechtkwamen.

NEC – Vitesse 0 – 1
Eredivisie 2021 – 2022
De Goffert, Nijmegen

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: