9 augustus 2014 In de media

Vitesse-spits bekijkt stadion Noorse Molde FK

Marcus Pedersen keert naar alle waarschijnlijkheid terug naar zijn vaderland.
De 24-jarige aanvaller van Vitesse zette donderdag voet op Noorse bodem en heeft inmiddels een rondleiding door het stadion gekregen van Molde FK, de nummer zes van het voorbije seizoen in de Tippeligaen.

“De Noorse transfermarkt gaat maandag dicht en dat betekent dat we dit weekeinde een beslissing moeten nemen”, reageert algemeen directeur Tarje Nordstrand Jacobsen tegenover Rbnett.

“Pedersen heeft aangegeven dat hij Molde een geschikte club voor hem vindt.” Voorzitter Oystein Neerland hoopt eveneens dat de komst van de zesvoudig international snel kan worden afgerond.

“Pedersen is een bijzonder talentvolle speler. Hij gaat naar onze voorwaarden kijken en met ons praten. Maar er is nog geen akkoord, dus meer kan ik op dit moment niet melden”, aldus Neerland.

Volgens Tidens Krav had ook de Deense subtopper Esbjerg fB interesse in Pedersen, maar vond het de eisen van Vitesse uiteindelijk te hoog.Pedersen zei eind juni nog dat hij de eerste spits van Vitesse kon worden, maar trainer Peter Bosz heeft blijkbaar weinig vertrouwen in de aanvaller, die vroeger nog werd vergeleken met Wayne Rooney.

Vitesse nam Pedersen aan het begin van het seizoen 2010/11 voor anderhalf miljoen euro over van Strömsgodset IF en verhuurde hem later aan Valerenga IF, Odense BK en Barnsley.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: