1 december 2014 In de media

Vitesse-spits hoopt op meer voorzetten

Abiola Dauda had er 384 minuten op moeten wachten; zijn zesde goal voor Vitesse. Zaterdag tegen Go Ahead Eagles (2-2) was het zover. De Nigeriaan was opgelucht. „Natuurlijk. Aanvallers worden afgerekend op het aantal doelpunten en assists.”
De van Rode Ster Belgrado overgekomen spits geeft aan dat hij het lastig heeft in Arnhem. Ook tegen Go Ahead Eagles stond hij er lange tijd verloren bij. Vitesse speelt aanvallend, maar de puntspeler komt tot op heden weinig in het spel voor. De goal zaterdag was een toevalstreffer, Dauda profiteerde van een mislukt schot van Davy Pröpper. „Ik stond op de goede plek, controleerde de bal en haalde uit. Ik hoop dat ik in de toekomst meer ballen krijg. Ik ben een spits en die moeten bediend worden. Ik ben afhankelijk, vooral van de buitenspelers.”
Dauda heeft zijn ploeggenoten aangesproken en geconfronteerd met zijn probleem. „Ze begrijpen het, zeggen ze. Ik hoop dat ik meer kansen krijg. Ik weet dat ik kan scoren. Op de training vliegen ze er allemaal in.”

De Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: