15 juli 2012 In de media

Vitesse-spits Reis toont progressie

Jonathan Reis lijkt op tijd in vorm voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv donderdag. De Braziliaanse spits scoorde zaterdag in het vierde, geheime oefenduel van Vitesse tegen FC Den Bosch (3-2 zege).
Reis was ook in de eerste drie oefenduels van het prille seizoen trefzeker. De aanvaller oogt fitter dan vorig seizoen, toen hij in negen competitieduels voor Vitesse niet tot scoren kwam. Of hij daadwerkelijk in vorm is, zal donderdag blijken. Dan speelt Vitesse in Lovech in de tweede voorronde van de Europa League tegen Lokomotiv Plovdiv. Trainer Fred Rutten is gecharmeerd van Reis en de kans bestaat dat de Braziliaan met Wilfried Bony in de spits begint.

De wedstrijd met FC Den Bosch had vanwege veiligheidsredenen plaats achter gesloten deuren in Hoenderloo. Eerder deze maand hadden twee burgermeesters het duel verboden.

Vitesse-FC Den Bosch 3-2 (1-2)

Wolters 0-1 en 0-2, Bony 1-2, Reis 2-2, Havenaar 3-2

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Van der Struijk (70. Yasuda), Kashia, Kalas, Van Aanholt, Van Ginkel, Van der Heijden, Aissati (76. Pröpper), Ibarra (82. Qazaishvili), Bony (50. Hofs), Reis (82. Havenaar)

Gelderlander

Hoofdsponsor: